Esbjerg-chok sender SønderjyskE i Europa

AaB-keeper Nicolai Larsens kæmpedrop kostede nordjyderne dyrt mod Esbjerg

AALBORG (Ekstra Bladet): I fredags fik et Marin Skender-drop Sønderjyskes drømme om Europa til at vakle for en stund.

Her til aften sørgede AaB-keeper Nicolai Larsen så med et drop, der om muligt var endnu større, for, at grænselandet repræsenterer Danmark i Europa League efter sommerpausen.

For Nicolai Larsen lod efter en time en bold på mareridtsagtig vis smutte mellem benene, så vaklende Esbjerg kunne tage den chokerende 2-1 føring, der holdt kampen ud.

Esbjerg var rystede efter en stærk AaB-indledning på anden halvleg. Thomas Enevoldsen havde netop hugget op i krogen bag Jeppe Højbjerg til 1-1.

TV: Se Enevoldsens flotte kasse:

Men AaB’s stormløb mod sejr blev abrupt stoppet af holdets egen keeper. Ronnie Schwartz huggede håbefuldt til fra 22 meter på Esbjergs første opløb i anden halvleg. Og den hårdt kritiserede AaB-målmand lod utilgiveligt bolden smutte over stregen.

Målet satte en brutal stopper for AaB’s fremmarch i anden halvleg. Indskiftede Christian Bassogog havde ellers givet nordjyderne noget påkrævet fart og uforudsigelighed. Men med den genskabte føring, så blev det lettere for Esbjerg at afværge AaB’s angreb, der blev mere og mere fantasiløse som kampen skred frem.

Efter sidste uges knusende 2-3 nederlag hjemme til Brøndby, kom Esbjerg til Aalborg med syv kampe i træk uden sejr. Men AaB gav vestjyderne alle muligheder for at få bugt med nerverne fra kampens start.

Hjemmeholdet spillede så omstændeligt og langsomt, at Esbjerg-defensiven stort set på intet tidspunkt blev bragt ud af balance.

Og da den flyvende hollænder Mick van Buren efter 13 minutter blev spillet fri til 1-0 scoringen af Nikolaj Hagelskjær, så fik Esbjerg tilmed en føring med til pause, som hjemme-publikummet helt forståeligt fulgte til dørs med en stor pibekoncert.

TV: Se Mick van Burens føringsmål:

Den piften blev imidlertid få sekunder senere da AaB’s assistenttræner Jakob Friis i et pauseinterview proklamerede at turen til børnekarneval dagen før havde været mere ophidsende.

En bemærkning der viser sig at være meget sigende for foråret i AaB. Lidt at smile af… mere at græde over.

I slutfasen af kampen blev både Lukas Spalvis og Emil Lyng udvist efter et sammenstød. Og dermed har begge spillet sidste kamp for deres respektive klubber.

Ronnie Schwartz er en af mange spillere, som forlader fiskerbyen. (Foto: Casper Dahlhoff) Esbjerg Esbjerg renser ud: Syv spillere færdige

Brent McGraths 14 1. divisionskasser har nu sikret ham en kontrakt i Esbjerg. (Foto: PR Esbjerg) Esbjerg Esbjerg bekræfter: Henter målmager i 1. division

33 kommentarer
Vis kommentarer