Fem måneders tørke slut: Stor forløsning i Aalborg

Sejren hjalp nordjyderne væk fra bundpladsen

En næsten fem måneder lang sejrstørke i Superligaen er slut for AaB.

Med den første sejr siden 17. april kom nordjyderne også væk fra den kedelige sidsteplads.

AaB vandt på en våd aften med 2-1 i bundopgøret mod Silkeborg, som efter nederlaget kun har Randers under sig i tabellen.

Hjemmeholdet fik resultatmæssigt fulgt fornemt op på torsdagens pokalsejr i Viborg, men så var der heller ikke meget mere at glæde sig over.

Det var nordjydernes uheldige helt, Jannik Pohl, som med et mål på straffespark i starten af 2. halvleg blev matchvinder.

Han tilkæmpede sig selv den store chance, da Silkeborgs målmand Thomas Nørgaard fældede ham, da bolden var ved at ryge ud over baglinjen.

Det var modigt af træner Morten Wieghorst at lade manden uden selvtillid, Jannik Pohl tage sparket, når man tænker på, hvad han ellers har brændt af chancer i det sidste halve år.

Selv om man skulle tro, at målet på straffesparket ville give ham selvtillid, fortsatte den uskarpe angriber med at tøve, når han fik muligheden.

viasat_411327f9-2ef7-47a0-9692-82d8715149ef.jpg Foto: René Schütze

AaB mistede undervejs både den vikarierende anfører, Kasper Risgaard med en hofteskade og Magnus Christensen, der havde problemer med lysken, så hjemmeholdet er i akut mangel på midtbanespillere, da anfører Rasmus Würtz som bekendt er ude på ubestemt tid.

Trods flere forsøg på at slå tilbage og få point med hjem, løb Silkeborg mod en solid forsvarsmur, som også fik nemt spil, fordi gæsterne ville brodere sig igennem.

Mange af VIP-tilskuerne deriblandt den tidligere sportsdirektør Lynge Jakobsen havde forladt deres pladser og søgt ind til kaffe og kage, eller hvad der ellers blev disket op med, da der kom gang i løjerne.

AaB havde knap fået armene ned, da Silkeborg udlignede på det næste angreb.

Begge mål faldt efter hjørnespark.

Først fik Jakob Blåbjerg en lang tå på et hovedstødsforsøg fra nordjydernes nye slovak, Pavol Safranko.

Udligningen faldt prompte, da et hjørnespark havnede hos Silkeborgs stortalent, Robert Skov, som altid er god for noget spektakulært.

Bolden endte hos Jens Martin Gammelby, som fra kanten af feltet kunne sparke bolden ind til 1-1.

Lige i krydset: Gammelby med lyn-udligning i Aalborg