Annonce:
Annonce:

Festen er forbi: Vanvids-stime slutter i Superligaen

Så gik den ikke længere for Pål Kirkevold, der for første gang i 12 kampe gik fra banen uden mål. Det udnyttede AaB i kampen om Nordjylland

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

HOBRO (Ekstra Bladet): AaB blev holdet, der stoppede Pål Alexander Kirkevolds voldsomme scoringsstime i Superligaen, der efter søndagens opgør sluttede med scoringer i 11 kampe i træk.

Den nyudnævnte norske landsholdsspiller var kun rigtig tæt på ved en enkelt lejlighed, og da AaB til gengæld scorede på sin eneste store chance, vandt Morten Wieghorsts aalborgensiske ‘storebrødre’ kampen i Hobro med 1-0.

AaB fik den bedst tænkelige begyndelse på kampen, der bare var fire minutter gammel, da gæsterne bragte sig i front. Jakob Ahlmann, der er virkelig er ved at genfinde sit gode, gamle niveau, bragede igennem i venstre side, hvor han med største lethed satte Martin Mikkelsen i processen.

Hobro-keeper Jesper Rask kunne kun parere Ahlmanns flade indlæg, men bolden røg direkte ud i fødderne på Frederik Børsting, der kvitterede med at kanonere føringen ind i nettet.

Annonce:

Føringssekvensen blev i øvrigt sat i gang, da den vikarierende højre back, Mathias Haarup, dumdristigt forsøgte at afdrible to-tre AaB-folk ved midterlinjen. Det mislykkedes, og så kunne Ahlmann satte gang i sit power raid. Jo, Jesper Bøges skadesfravær blev dyrt.

Udover scoringen havde aalborgenserne bedst fat i lokalopgørets første kvarter, men Hobro fik langsomt arbejdet sig ind i kampen. Værterne burde have udlignet inden pausetid, målt på spil og chancer, men sådan gik det ikke.

Tættest på var naturligvis Pål Kirkevold, der burde have scoret i sin 12. Superliga-kamp i træk, da Björn Kopplin efter 17 minutter sendte en god bold lige ind i låget på den målfarlige nordmand, som dog fik overplaceret sit hovedstød.

Dramatik fik vi sandelig også i det nordjyske derby - i hvert fald appellerede AaB-bænken voldsomt for, at Quincy Antipas skulle have været vist ud efter et voldsomt sammenstød med Jacob Rinne. Antipas jagtede en meget sløv tilbagelægning fra Jores Okore, men AaB’s svenske keeper kom først i løbeduellen og fik en stempling lige under knæet fra Antipas som tak.

AaB rykkede med sejren forbi Lyngby på 8. pladsen. Foto:/ritzau/Claus Søndberg
AaB rykkede med sejren forbi Lyngby på 8. pladsen. Foto:/ritzau/Claus Søndberg
 

Annonce:

Dommer Jens Maae løste situationen med et gult kort til den lidt for pågående angriber.

Bedst som man skulle tro, Hobro ville komme blæsende ud til anden halvleg, ja, så skete det stik modsatte faktisk. Eller rettere - AaB fik lukket langt bedre ned for de bølgende angreb på kanterne, ligesom Antipas og Kirkevold blev neutraliserede.

Derfor udviklede anden halvleg mere til en fysisk fight, og nordjyderne på lægterne blev ikke underholdt med den ene chance efter den anden. Så langt fra endda.

I sagens natur var AaB bedst tilfreds med den chancefattige udvikling på kampen, og Hobros dårlige anden halvleg i betragtning var det helt okay, at Morten Wieghorst kunne notere sig for sin syvende Superliga-sejr ud af 28 mulige i sin AaB. 

Dermed er AaB kun tre point fra AC Horsens og FC København i top seks.

Rødt kort og selvmål - AGF synker mod bunden
Karakterer i Parken: Én toppede - fem floppede
Derfor holder Brøndby lav profil om mesterskabet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: