Helenius skal afløse blotter - tæt på AaB-exit

Paderborn har udset AaB-angriberen til redningsmand i bundstriden

Nicklas Helenius jagter en lejeaftale i SC Paderborn 07 (Foto: René Schütze)
Nicklas Helenius jagter en lejeaftale i SC Paderborn 07 (Foto: René Schütze)

AaB er på nippet til at sende Nicklas Helenius videre på eventyr.

Ekstra Bladet forstår, at AaB-angriberen ikke dukkede op, da spillerbussen for kort tid siden satte kurs mod dagens træningskamp mod St. Pauli.

Endnu har nordjyderne ikke meldt officielt ud, hvad grunden til Nicklas Helenius' fravær er, men fra kilder i Tyskland fremgår det, at angriberen er et varmt emne i SC Paderborn 07, der så sent som sidste sæson spillede i Bundesligaen.

Se også: En uge før lukketid: 11 Superliga-profiler kan skifte klub

Paderborn, der trænes af den tidligere tyske landsholdslegende Stefan Effenberg, har efter nedrykningen haft problemer, selv om holdet i stor udstrækning er intakt. Især mangler holdet en målscorer.

Det problem er blevet forstærket på klubbens netop overståede træningslejr, hvor topscorer Nick Proschwitz blottede sig over for en kvinde, der arbejdede for et sports-firma.

Se også: AaB-bomber afsløret i lufthavn - på vej til storklub

- Nick Proschwitz er ikke længere en del af vores trup. Episoden er blevet bekræftet og vi har draget de nødvendige konsekvenser. En spiller, der som gæst i udlandet blotter sig over for en kvinde, kan og vil vi ikke tolerere, sagde præsident Wilfried Finke til Bild for et par dage siden.

Episoden har sendt Paderborn på jagt efter en angriber, og håbet er nu, at det lykkes at lave en aftale med Nicklas Helenius, der løber foråret ud.

Se også: AaB-bomber om rival: Smutter, hvis han bliver

Situationen kompliceres imidlertid af, at AaB lige nu er i klemme omkring Lukas Spalvis. Forhandlingerne med Sporting Lissabon løber fortsat, og det er stadig helt åbent om forhandlingerne munder ud i, at Superligaens topscorer skifter nu eller til sommer.

AaB har hele tiden ønsket, at de kunne trække på Helenius, hvis salget sker øjeblikkeligt. Den plan er nu under pres med interessen fra Paderborn.

Se også: AaBs genistreg: Sælger topscorer nu og beholder ham til sommer

AaB's sportschef Allan Gaarde bekræfter nu overfor Ekstra Bladet, at Nicklas Helenius har fået fri fra træningslejren:

- Vi har givet Nicklas Helenius fri til at afsøge mulighederne for en lejeaftale i en udenlandsk klub. Men jeg vil godt fastslå, at vi stadig har stor tiltro til Nicklas, og vi ser ham som vores fremtidige topscorer, lyder det fra Gaarde.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen