Annonce:
Annonce:

Kæmpe kovending: - Vi er meget utilfredse

Thomas Bælum var fredet i sidste uge, men er nu fortid i AaB. Bestyrelsesformand er utilfreds med situationen i den nordjyske klub

Thomas Bælum er færdig som direktør i AaB efter en samtale med bestyrelsesformand Niels David Nielsen torsdag. Foto: René Schütze
Thomas Bælum er færdig som direktør i AaB efter en samtale med bestyrelsesformand Niels David Nielsen torsdag. Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Ingen direktør. Ingen permanent sportschef. Ingen permanent cheftræner.

Det er specielle tider i AaB, der aktuelt indtager en sidsteplads i Superligaen.

Torsdag valgte klubben at sige farvel til Thomas Bælum som direktør for den nordjyske klub. Men hvorfor nu, hvad har de nye aktionærer haft at sige, og kommer AaB ud af den dybe krise?

Det spørger Ekstra Bladet den nuværende bestyrelsesformand, Niels David Nielsen, om.

Thomas Bælum stopper som direktør i AaB senest ved slutningen af april. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Thomas Bælum stopper som direktør i AaB senest ved slutningen af april. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

- For en uge siden fredede I Thomas Bælum over for os. Hvad har ændret sig?

- Vi har haft en løbende dialog over en lang periode om, hvordan vi får drevet tingene videre, og der har vi snakket om, hvilke opgaver og ønsker vi hver især har. Men vi har ikke været konkrete.

- I dag har vi så haft en snak, hvor vi har været lidt mere konkrete, og hvor det ender med, at vi bliver enige om, at det er det bedste, at vi skilles i fordragelighed.

Annonce:

- Hvordan foregik det rent praktisk? Havde I en samtale med hinanden i morges?

- Der har været rigtig mange samtaler gennem det sidste halve år, hvor vi nærmest har mødtes i tide og utide og drøftet forskellige ting. Og det har selvfølgelig primært været i forhold til, at vi har fået nye aktionærer ind i klubben.

- Så havde vi et møde i dag, hvor vi mere eller mindre tilfældigt tager det op til drøftelse, og så bliver vi enige om det her, siger Niels David Nielsen med henvisning til tyske Sports Strategy Excellence 22 (SSE22), der i sidste uge valgte at købe 20 procent af klubben.

- Er det de nye aktionærer, der i høj grad har taget den her beslutning?

- Der er ikke nogen nye aktionærer i vores bestyrelse på nuværende tidspunkt, så det har alene været den nuværende bestyrelse repræsenteret ved undertegnede, der har kørt den her dialog. 

Annonce:

- Thomas Bælums rolle har tidligere været oppe til diskussion. Er det for sent, at I tager den her beslutning?

- Vi har fået tilført nogle rigtig stærke sportslige kompetencer til dels bestyrelsen, men også i vores dagligdag. Og når det er på plads, så er det ikke så mærkeligt, at vi sætter os tilbage i stolen og prøver at vurdere fremtiden i forhold til, hvad vi tror er det rigtige setup.

- Der har vi syntes, at tidspunktet er det rigtige nu.

Meget utilfredse
- I står uden en administrerende direktør, uden en permanent sportschef, uden en permanent cheftræner, og I ligger sidst i Superligaen. Hvad tænker du om situationen, som den ser ud i dag?

- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med den sportslige placering i Superligaen og de sportslige resultater. Det siger sig selv, det er vi meget utilfredse med.

Annonce:

- Når det så er sagt, så har vi det rigtig godt med, at vi har fået styrket de faglige kompetencer inden for fodbolden, herunder også de faglige kompetencer i bestyrelsen. Så vi synes også, at vi har et rigtig godt grundlag for at komme videre. 

- Er det fyringen af Thomas Bælum, der får jer ud af krisen?

- Det, der får os ud af krisen, er de faglige kompetencer, vi har fået tilført, og så er det et langt sejt træk. Det starter helt fra, at vi skal være endnu bedre til at udvikle vores unge talenter i akademiet, til, at vi fra ledelsens side skal være endnu bedre til at være skarpe på vores Superliga-trup.

- Så det er det lange seje træk, som bestyrelsen og direktionen skal tage, slutter Niels David Nielsen.

AaB har forud for de sidste ti kampe i nedrykningsspillet 15 point i Superligaen. Det er ét mindre end Lyngby, mens der er otte point op til AC Horsens på tiendepladsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: