Kan Søndergaard overleve Horsens-røvfuld?

AaB satsede med en eksperimentel og ung opstilling - knust af AC Horsens

AC Horsens-spillerne fejrer Finnbogasons mål til 1-0 mod AaB. Foto: Anders Brohus
AC Horsens-spillerne fejrer Finnbogasons mål til 1-0 mod AaB. Foto: Anders Brohus

HORSENS (Ekstra Bladet): AaB-ledelsen går på juleferie med et gevaldigt spørgsmålstegn svævende over cheftræner  Lars Søndergaard.

Nordjydernes slutspils-drømme fik nemlig med et beskæmmende 3-0 nederlag et gevaldigt reality check mod krisramte AC Horsens, der glemte alt om, at de havde tabt fem af de seneste seks Superliga-kampe.

Og nederlaget udvisker nærmest de seneste tre kampe, hvor Lars Søndergaard har haft held med flere eksperimenter og har hentet syv point.

De kampe synes ligegyldige på en fredag aften, hvor Lars Søndergaard slet ikke sendte Casper Sloth i aktion og satsede på unge spillere som Oliver Abildgaard og Magnus Christensen og kaptajn Markus Holgersson var rykket op på midtbanen for a udfylde fraværet af karantæneramte Rasmus Würtz.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
 

Det gik galt helt fra starten. Kasper Pedersen virkede fejlplaceret på Kjartan Finnbogasson, da Conor O'Brien fik masser af tid foran AaB's straffesparksfelt til at lægge en pasning ind i feltet.

Nicolai Larsen blev fanget langt ude af sit mål og islændingen kunne let lobbe kuglen i nettet efter bare syv minutter.

Den træffer gav AC Horsens totalt kontrol over kampen, hvor AaB manglede både fart i opspillet og indbyrdes forståelse.

Dog kunne AaB i et par omgange være kommet på 1-1 på et par tilfældige chancer efter lange fremlægninger, men Marco Meilinger, der ellers var en af få gode AaB'ere,  brændte helt alene med Niklas Dannevang.

Det var ved pausen klart, at der skulle ske noget ekstraordinært for at få AaB tilbage i kampen.

Og det kom ikke.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
 

En dårlig clearing af Kasper Pedersen endte kort efter pausen hos Kim Aabech, der sendte Kjartan Finnbogasson mod fløjen. Og islændingen gengældte pasningen og fandt Kim Aabech, der helt fri kunne gøre det til 2-0.

AaB var rystede og bevægede sig på randen af kollaps, da Conor O'Brien midt i halvlegen var over en returbold, da Kim Aabech havde ramt overliggeren.

Resten af kampen skulle bare gå, og mangel på koncentration hos AC Horsens var i flere omgange tæt på at udløse en AaB-reducering.

AC Horsens Første triumf siden september: Viborg vinder jysk opgør

FC Nordsjælland Stolt FCN-træner: Vi har styrke og mandsmod ikke mælketænder

FC Nordsjælland Fem gyldne minutter sikrede Nordsjælland sejren

14 kommentarer
Vis kommentarer