Kent Nielsen ydmyget i AaB-gensyn

AaB var klasser bedre end OB i 5-1 snitteren, der blev et mareridtsgensyn for Kent Nielsen med sin tidligere hjemmebane

Han kender AaB-holdet som sin egen bukselomme.

Men lige lidt hjalp det for OB-træner Kent Nielsen, da han for første gang siden sit farvel til AaB i maj vendte tilbage til Nordjyske Arena.

For OB blev pryglet og ydmyget i Aalborg, så de nok vågner tirsdag med voldsomme tømmermænd, der kan sidestilles med dem, man har efter en tur i Jomfru Ane Gade.

Vi skal tilbage til 2013, for at finde en udekamp, hvor OB indkasserede minimum fem mål, hvor de tabte 2-6 til Esbjerg. Én gang tidligere har AaB vundet med cifrene 5-1 over netop OB i Aalborg. Det var tilbage i 1991.

Der var ild i øjnene på AaB-spillerne fra første fløjt, og man var overhovedet ikke overrasket, da en storspillende Thomas Enevoldsen allerede efter otte minutter lukrerede på en sukkerbold fra Nicolaj Thomsen.

Se også: Frosset ud: Stjerne sender stikpille efter Superliga-skifte

Kasper Risgård øgede efter et kvarter på et hjørnespark, som Kent Nielsen ellers nok havde forberedt sine spillere grundigt på, og så blev OB-spillerne efterfølgende kørt helt ned under græstæppet.

AaB legede sig igennem et totalt rystet OB-mandskab, der i store perioder af kampen bare agerede kegler for hvad der lignede en let gang træning med spil til et mål øvelse for hjemmeholdet.

Lukas Spalvis lukkede for alvor kampen med sin tredje scoring i de sidste to kampe på et fremragende oplæg af Risgård, og AaB-angriberen ser ud til at være på vej i samme målform som i mesterskabssæsonen.

Emil Larsen fik i midten af anden halvleg reduceret på hvad der mest af alt lignede et frustrationshug langt udefra, men som Nicolai Larsen var chanceløs på.

Det ændrede dog ikke kampens billede, hvor AaB vandt stort set alle dueller, kom først på bolden hele tiden og hele tiden var i konstant kontrol af kampen.

Se også: Her er emnerne som Olsens afløser

Et kvarter før slutfløjt blev den tidligere AaB-målhelt Anders K. Jacobsen skiftet ind i sin debut for OB til pibekoncert på Nordjyske Arena.

AaB lukkede og slukkede i slutfasen en fornøjelig målfest i Aalborg med scoringer af henholdsvis kampens spiller Kasper Risgård og Frederik Børsting.

OB vandt de to første kampe i sæsonen med Kent Nielsen som ny cheftræner, men de sidste fire kampe er det blevet til tre nederlag og en enkelt uafgjort. Der mangler i den grad et stort stykke arbejde for Nielsen med at få skabt et bæredygtigt fundament for Odense-mandskabet.

Mandag aften blev OB-holdets svagheder i hvert fald udstillet.

Omvendt markerede det en milepæl for Lars Søndergaard, der for alvor ser sine ideer vinde indpas bedst muligt på AaB’s hold.

21 kommentarer
Vis kommentarer