Krise i AaB: Anfører og træner tror ikke på Europa

Hverken Rasmus Würtz eller Lars Søndergaard tror, at AaB spiller europæisk fodbold efter sommerferien

Lars Søndergaard føler ikke, at indsatsen mod Esbjerg gør AaB værdige til et eventyr i Europa efter sæsonen. (Foto: Nicolai Tobias)
Lars Søndergaard føler ikke, at indsatsen mod Esbjerg gør AaB værdige til et eventyr i Europa efter sæsonen. (Foto: Nicolai Tobias)

AaB tabte for tredje gang i træk i Alka Superligaen, da Esbjerg søndag aften slog nordjyderne med 2-1 i Aalborg.

Dermed ser de nordjyske drømme om Europa og medaljer ud til at være tæt på slukkede med sejre til både Sønderjyske og FC Midtjylland i denne spillerunde.

AaB-anfører Rasmus Würtz har da også efterhånden opgivet håbet om europæisk fodbold i Aalborg efter sommerferien.

- Der skal vist ske mirakler, hvis vi skal nå noget af det, vi havde sat os op efter, inden vi gik i gang med det her forår.

- Det er sindssygt skuffende, og vi kan vel sagtens sige, at vi lige nu er inde i en krise. Som det ser ud lige nu, formår vi simpelthen ikke at komme op fra den modgang, vi møder, siger Rasmus Würtz.

AaB gik ellers ind til vinterpausen som en af bejlerne til at true FC København i guldkampen. Men det stod hurtigt klart fra forårets start, at AaB ikke havde taget efterårets til tider sprudlende fodbold med ind i forårssæsonen.

- Jeg ved ikke, om det ubevidst bliver et antiklimaks at spille, fordi vi er røget så langt væk fra det hele. Det er ingen undskyldning, og man må sige, at vi er nede i et hul lige nu, siger Rasmus Würtz.

Esbjerg-spillerne jubler efter føringsmålet i Aalborg (Foto: Tobias Nicolai) AaB Esbjerg-chok sender SønderjyskE i Europa

Heller ikke træner Lars Søndergaard tror, at AaB kan nå at spille sig til en plads i top-fire, som giver europæisk adgang.

- Jeg tænker ikke på Europa efter vores indsats mod Esbjerg. Den var ikke værdig til Europa. Jeg tror heller ikke, vi kan nå det, siger AaB-træneren.

- Vi er alle sammen ekstremt skuffede over vores hakkende forår. Det har vi været i et stykke tid. Det burde ikke forplante sig, men det er jeg måske bange for, at det har. Der var drømme om noget mere, siger Lars Søndergaard.

Men der er langt til, at de drømme kan blive til virkelighed lige nu, og Søndergaards sovehjerte kan meget vel blive udfordret de kommende nætter.

Der er i hvert fald nok at tænke på for AaB-træneren, som har kunnet se sit mandskab tabe de tre seneste kampe med en sammenlagt målscore på 1-6.

Der er dog endnu et par skud i bøssen tilbage til at slutte sæsonen godt af. AaB's næstsidste kamp i Superligaen er på torsdag hjemme mod FC Midtjylland, mens Søndergaards tropper i sidste spillerunde møder OB på udebane.

AaB Superliga-topscorer går bersærk: Kvælertag og skalle

16 kommentarer
Vis kommentarer