Landsholds-kandidatens nedtur: Det har været noget lort

I mere end et år sad landsholdskandidaten Jakob Ahlmann ude med en alvorlig korsbåndsskade, der bare ikke ville hele - til stor frustration for nordjyden, der var gennem en svær tid

Jakob Ahlmann har været frustreret over, hvor lang tid han har siddet ude med en korsbåndsskade. Han er nu tilbage, men skadesforløbet har været hårdt, fortæller han. (Foto: Rene Schutze/Polfoto)
Jakob Ahlmann har været frustreret over, hvor lang tid han har siddet ude med en korsbåndsskade. Han er nu tilbage, men skadesforløbet har været hårdt, fortæller han. (Foto: Rene Schutze/Polfoto)

Jakob Ahlmann er tilbage som venstre back på AaB's Superliga-hold, og han har oven i købet haft stor spillemæssig succes, eftersom nordjyderne har vundet de to kampe med forsvareren i startopstillingen med sammenlagt 9-1.

Men det seneste år haft været svært for Ahlmann, som var igennem et hårdt forløb for at komme sig over den korsbåndsskade, han pådrog sig sidste sommer.

Efter han blev opereret i august 2014, dannedes arvæv i knæet, og det første halve år var der stort set ingen fremgang - han havde sågar problemer med at gå ordentligt.

Se også: AaB-profil: På gode dage er vi Danmarks bedste

- Fra dag ét har mit forløb rent ud sagt været noget lort. Det har været forfærdeligt og frustrerende, og der har været så mange nedture og tilbagefald, at jeg ikke har tal på dem længere.

- Det var sindssygt frustrerende, når jeg nu gik ind med oprejst pande og tænkte ”seks måneder, det klarer jeg sgu nemt”. Folk siger, man kommer stærkere tilbage, og det skrev og følte jeg også. Men det begynder man at tvivle på, når man får det ene tilbagefald efter det andet, siger Jakob Ahlmann.

TV: Se, hvordan det gik, da AaB lammetævede Brøndby. Lukas Spalvis, der blev opereret samme dag som Ahlmann, scorede to.

Det gjorde ikke situationen bedre, at holdkammeraten Lukas Spalvis slet ikke havde samme problemer. Litaueren blev opereret for et ødelagt korsbånd samme dag som Ahlmann, men da han efter nogle måneders genoptræning i udlandet vendte tilbage til Aalborg, var han langt foran sin holdkammerat.

- Lukas løb, da han kom tilbage, og jeg havde stadig problemer med at bøje benet så meget, at jeg kunne cykle en tur på en motionscykel. Så kunne jeg igen se, at det ville tage længere tid for mig. Jeg kunne konstatere, at en, der var blevet opereret samme dag som mig, bare suste videre, tog store skridt og havde fuld bevægelighed.

Se også: Elevator-holdet fortsætter: AaB smadrede Sønderjyske

- Jeg spurgte ham hele tiden, om han ikke havde smerter, men næh, det følte han faktisk ikke. Jeg ønskede ham kun det bedste, men det var med til at frustrere mig, at jeg ikke kunne være med i samme tempo og havde problemer med de mindste ting, fortæller Ahlmann.

Læs hele historien om Jakob Ahlmann og hans barske skadespause i Tipsbladets fredagsudgave, der er på gaden i dag og kan købes sammen med Ekstra Bladet.

Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe den digitalt her. Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned. Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet kan du læse historierne om:

* Jürgen Klopps taktiske og mandskabsmæssige muligheder i Liverpool

* Kari Arnasons rollercoaster-karriere fra vraget i AGF til startspiller i Champions League og EM2016

* Kian Hansens comeback i Superligaen efter at have dækket Zlatan Ibrahimovic op i Frankrig

* En Stille Fodboldsnak med Per Juul Carlsen fra Filmland på P1

* Uddrag af Martin Hansens bog ”Inside Liverpool” om tiden i den eneglske storklub

* Spiltips

 

2 kommentarer
Vis kommentarer