Losset ud af Superliga-klub: Nu bryder han tavsheden for første gang

Efter næsten tre måneders tavshed tager Lars Søndergaard bladet fra munden og fortæller om fyringen i AaB. En fyring, der stadig skuffer ham

Lars Søndergaard er stadig skuffet over fyringen i AaB. Foto: Polfoto.
Lars Søndergaard er stadig skuffet over fyringen i AaB. Foto: Polfoto.

Den 15. december blev Lars Søndergaard kaldt ind på sportsdirektør Allan Gaardes kontor i AaB, og da han kom ud kort efter, kunne han gå på en ekstra lang juleferie.

For han havde ikke længere noget job at passe.

Efter en skidt afslutning på efteråret, der kulminerede med et 0-3-nederlag til AC Horsens, blev Lars Søndergaard fyret i AaB efter knap halvandet år i spidsen for den nordjyske fodboldklub. Søndergaard førte AaB til en femteplads i sin første sæson, men ottendepladsen ved vinterpausen i indeværende sæson var så utilfredsstillende for klubbens ledelse, at den tidligere SønderjyskE-træner røg på porten.

Nu har Lars Søndergaard været arbejdsløs i godt to måneder, og som det første medie har tipsbladet.dk fået den tidligere AaB-træner i tale efter fyringen i Aalborg. En fyring, der stadig ærgrer ham.

- Jeg blev skuffet, og jeg er stadig skuffet. Jeg følte, at det var lige tidligt nok, at jeg skulle skydes på. Vi havde fået mange unge spillere op inden sæsonstarten, så vi var i gang med at bygge et nyt hold op. Det kan jeg da sagtens føle, at jeg burde have haft længere tid til.

- En sådan fyring rammer jo også én på den personlige og faglige stolthed, men det var Gaardes beslutning, og den var han i sin gode ret til at tage, siger Lars Søndergaard til tipsbladet.dk.

Lars Søndergaard har også en fortid i SønderjyskE. Foto: Polfoto.
Lars Søndergaard har også en fortid i SønderjyskE. Foto: Polfoto.

Han mener, at han på mange måder blev offer for en god sæsonstart i AaB. Nordjyderne tabte ikke i de første syv runder og formåede blandt andet at få 1-1 med fra en udekamp mod FC København i Telia Parken.

- Vi tabte ikke i starten af sæsonen, og dermed fik folk hurtigt det indtryk, at det her AaB-mandskab også bare ville vinde en masse kampe. Så kom der en dårlig periode, og den ramte os hårdt.

- Vi havde en lidt mere defensiv tilgang tilsidst og sikrede os to smalle sejre over Randers og Lyngby. Desværre sluttede vi af med en rædderlig indsats i Horsens, som vi ikke kunne være bekendt. Men der er et stort potentiale i AaB-truppen, og jeg ville da meget gerne have fortsat, siger Søndergaard.

- Som cheftræner er ansvaret jo i sidste ende dit. Er der noget, du føler, du kunne have gjort anderledes?

- Der er altid noget, man kunne have gjort anderledes. Jeg skulle måske have slået hårdere på at få en ny angriber, for det syntes jeg virkelig, at vi manglede i efteråret. Men det er ikke noget, jeg kan bruge til noget nu, siger han.

AaB's svingende resultater i efteråret, udmøntede sig til sidst i en fyring af Lars Søndergaard. Foto: Polfoto.
AaB's svingende resultater i efteråret, udmøntede sig til sidst i en fyring af Lars Søndergaard. Foto: Polfoto.

Håber på nyt job fra sommer
Lars Søndergaard understreger, at AaB nu er et lukket kapitel for ham, og han fokuserer i stedet på fremtiden. Han håber, at han snart kan være tilbage på trænerbænken, men han har samtidig nydt at kunne rive et par måneder ud af kalenderen og pleje andre interesser end fodbolden.

- Jeg har brugt tiden på at slappe lidt af og pleje nogle af mine andre interesser, og det har været et dejligt afbræk, men jeg håber da snart at være tilbage igen.

- Jeg vil gerne have et nyt job fra sommer, men det handler også om at være tålmodig, for der er mange om buddet. Det kan gå hurtigt i fodboldens verden, men det er også sådan med det job, jeg har, at man ikke selv kan søge det. Man er nødt til at vente på, at telefonen ringer, siger Lars Søndergaard.

Foto: Polfoto.
Foto: Polfoto.

Den 57-årige nordjyde har stået i spidsen for Viborg FF, SønderjyskE og AaB i Danmark, men han har også været tilknyttet Austria Wien, Grazer AK og Red Bull Salzburg i Østrig, og han er åben for en ny tur udenfor Danmarks grænser.

- Jeg er åben for det meste. Mine børn er nu blevet så voksne, at det sagtens kan blive aktuelt at tage til udlandet igen, men det er jo i Danmark, jeg er mest kendt. Det kan blive begge dele, og jeg lukker ingen døre, siger Lars Søndergaard, der bestemt ikke er blevet kimet ned siden afskeden med AaB:

-Der har ikke været nogen henvendelser, men det vidste jeg også godt. Jeg blev fyret på et tidspunkt, hvor klubberne var på plads og midt i sæsonen. Det passede mig egentlig også fint, og det gav mig noget tid til at puste ud og sunde mig. Nu nærmer vi os slutningen af foråret, hvor mange klubber begynder at kigge efter trænere, og så kan det være, det bliver min tur igen.

Lars Søndergaard er i AaB blevet afløst af Morten Wieghorst, der søndag debuterede med en 2-1-sejr over AGF.

Fakta om Lars Søndergaard

Fulde navn: Lars Søndergaard

Fødselsdato: 5. april 1959

Trænerkarriere: AaB ungdom (1996-1997), AaB (1997-1997), AaB assistent (1998-2000), Red Bull Salzburg assistent (2000-2001), Red Bull Salzburg (2001-2003), Austria Wien assistent (2004-2005), Grazer AK (2006-2007), Wacker Tirol Innsbruck (2007-2007), Red Bull Juniors Salzburg (2008-2009), Viborg FF (2009-2010), SønderjyskE (2011-2015), AaB (2015-2016)

Privat: Lars Søndergaard har to børn og en kone

Andet: Spillede hele sin karriere i AaB

 

Se også: Irriteret over 3-0-afklapsning: Det var børnefodbold

Se også: BIF-legende om Superliga-fremtid: Står foran kæmpe revolution

Se også: Jubler over Superliga-start: 'Man slikker sig om munden'

27 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere