Annonce:
Annonce:

Lottokupon og millioner: Så meget tjener AaB på topscorer-salg

Foruden et klækkeligt millionbeløb for Lukas Spalvis scorer AaB også en videresalgsklausul, der kan vise sig guld værd

Lukas Spalvis har med sine 14 sæsonmål em stor aktie i nordjydernes stærke efterår (Foto: René Schütze)
Lukas Spalvis har med sine 14 sæsonmål em stor aktie i nordjydernes stærke efterår (Foto: René Schütze)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

AaB griner med det ene øje, og græder med det andet efter Lukas Spalvis tidligere på dagen endegyldigt blev afsat til Sporting Clube de Portugal... eller Sporting Lissabon som den kaldes herhjemme.

Smilene går på, at det atter er lykkedes at skabe en topscorer, som udlandet er parat til at kaste millioner efter - tårerne handler om prisen, der ifølge Ekstra Blladets oplysninger ligger på 12 mio. kr.

Den pris ville under andre omstændigheder være større. Men Lukas Spalvis forlængede i opløbet mod mesterskabet for to år siden. På det tidspunkt var nordjydernes økonomiske situation oppe i luften. Og det betød, at Lukas Spalvis forlængelse kom på plads takket være en frikøbsklausul på netop 12 mio. kr.

Drømmeklub lokker Spalvis væk fra AaB

Annonce:

Det er den klausul, som Sporting i dag har gjort brug af. Men nordjyderne har samtidig haft held til at forhandle sig til en videresalgsklausul på ti procent, der er noget af en lottokupon med tanke på, at portugiserne har solgt en stribe spillere til Premier League.

På den sidste dag i januars transfervindue talte Ekstra Bladet med Lukas Spalvis om et eventuelt skifte fra AaB.

Sælges Lukas Spalvis om nogle år videre for 110 mio. kr., så vil AaB til den tid altså hæve ti mio. kr. yderligere.

Ikke dårligt for en spiller, der kom til klubben gratis for fire år siden - og på absolut lav løn.

AaB-bomber købt af storklub: Sådan gik det Superligaens andre målkonger

Og det glæder sportsdirektør Allan Gaarde selv om valget af portugiserne ikke er nær så lukrativt for AaB sammenlignet med vinterens interesse fra klubber i Rusland og Kina.

- Det er et modent valg i mine øjne. Lukas Spalvis har helt sikkert valgt den klub som sportsligt set var mest attraktiv blandt bejlerne. Det er stærkt af en gut på 21 år at træffe det valg, siger AaB-bossen.

Annonce:

- Det er jo et stort eventyr for os at sælge en spiller, der kom til os på prøvetræning som første-års U19-spiller og nærmest spillede på en amatør-aftale i starten. Det er jo det, der gør det værd at stå op om morgenen, siger Allan Gaarde, der giver fire personer æren for, at klubben spottede litauerens talent.

AaBs genistreg: Sælger topscorer nu og beholder ham til sommer

- Det var et firkløver af personer der mente, at vi skulle satse på Lukas. Det var vores nye Superliga assistent-træner Jacob Friis, der havde U19 holdet, talentchef Jacob Larsen... samt Poul Erik Andreasen og Lynge Jakobsen, kommer skulderklappet fra Allan Gaarde.

Ved at sælge Lukas Spalvis allerede nu, så eliminerer AaB også risikoen for at angriberen atter kommer til skade med det knæ, hvor han allerede har haft en alvorlig knæskade.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: