Målhelt fik godt råd fra uventet side

Da AaB-spilleren Frederik Børsting blev klar over, at han skulle bruges som frontangriber, tog han kontakt til bysbarnet, Silkeborgs ubestridte målkonge Ronnie Schwartz for at forhøre sig

Frederik Børsting valgte at sende en 'venlig' hilden til linjevogteren, da han i tredje forsøg fik godkendt et mål (Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix)
Frederik Børsting valgte at sende en 'venlig' hilden til linjevogteren, da han i tredje forsøg fik godkendt et mål (Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Luk ikke øjnene.

Selv om AaB’s alt mulig mand Frederik Børsting fulgte det gode råd fra vennen, plaffeministeren Ronnie Schwartz, troede han alligevel ikke på, at hans mareridt kunne ende i ren lykke.

Efter at have fået underkendt to mål for offside, kiggede den 24-årige AaB’er ekstra gang ud til linjevogteren, da han efter godt en times spil igen passerede Horsens-målmand Matej Delac.

Målet til 1-0 blev startskuddet på en ny AaB-målfest mod Horsens, der var heldige med at slippe med en lussing på 4-0.

- Helt ærligt var jeg bange for, at jeg igen blev vinket offside, sagde en ærlig Frederik Børsting, som af ren nød var placeret på toppen i hjemmeholdets 4-5-1 formation.

Ude var det nye angrebsfund Mikkel Kaufmann, mens hollænderen Tom van Weert kun var klar til at spille det sidste kvarter efter at have været ude i to måneder med en hovedskade.

Derfor måtte træner Jacob Friis atter finde en ny plads til problemknuseren, der efter udsagn kun mangler at spille i midterforsvaret og stå i mål.

Da Frederik Børsting blev klar over, at han skulle bruges som frontangriber, tog han kontakt til bysbarnet, Silkeborgs ubestridte målkonge Ronnie Schwartz for at forhøre sig.

Det var hans gode råd, at angriberen ikke skal lukke øjnene.

Efter godt et kvarters spil havde Frederik Børsting allerede scoret to gange, men i begge tilfælde havde linjevogter Nikolaj Christensen flaget oppe.

Især den sidste annullering var en kæmpe fejl, fordi målet blev sat ind på en ripost efter at Jores Okore havde headet, mens Horsens-målmand Matej Delac halvklarede.

Men Jores Okore var overhovedet ikke i nærheden at være offside.

Artiklen fortsætter under billederne

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Den første var til gengæld mere fifty-fifty.

Siden havde Frederik Børsting et forsøg på stolpen, og det lignede, at han ikke kunne score, da 1-0 målet endeligt kom efter godt en times spil.

- Vi talte i pausen om at fortsætte med at køre på i stedet for at blive frustreret, sagde Jacob Friis, der havde følgende at sige om Frederik Børsting:

- Han elsker at spille og er altid klar.

Det sidste vil alt mulig manden gerne skrive under på, selv om han har en drøm om en dag at få lov at spille den centrale midtbane.

- Jeg kunne ikke finde på at sætte mig over holdet, så spiller den plads, som træneren har tiltænkt mig. Det er blevet til nogle stykker i det sidste halve år, sagde Frederik Børsting.

Efter at han havde fået skudt festen i gang, tog Patrick Olsen over med et fornemt langskudsmål fra godt 20 meter.

Da var gæsterne blevet reduceret til 10 mand, fordi anfører Alexander Ludwig måtte tidligt i bad efter to gule kort.

I slutfasen scorede de to indskiftede spillere, Tom van Weert og Oliver Abildgaard, som begge brugte hovedet.

Det var tredje gang i streg, at nordjyderne gennembankede Horsens.

I den omvendte kamp i Horsens sluttede med en 5-0 sejr, mens AaB nøjedes med at vinde 4-0 i træningskamp forud for sæsonen, så samlet set er blevet til 13-0 i de tre seneste kampe.

Premier League-kaos: Tumult i Tivoli

Overdrager til politiet: - Offer for alvorlig kriminalitet

Husker du Danmarks landsholdshelt? Her er han i dag

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+