Nordjyllands Politi stopper efterforskning af mulig matchfixing

Politiet har i forbindelse med efterforskningen - herunder afhøring af vidner og gennemgang af økonomiske transaktioner - ikke fundet beviser for, at AaB's Jorés Okore eller andre skulle være skyldig i noget strafbart

Politiet har afhørt Jorés Okore, men AaB'eren har ikke været sigtet, og nu stopper Nordjyllands Politi efterforskningen af den mulige matchfixing-sag. Foto: Jens Dresling/Jens Dresling
Politiet har afhørt Jorés Okore, men AaB'eren har ikke været sigtet, og nu stopper Nordjyllands Politi efterforskningen af den mulige matchfixing-sag. Foto: Jens Dresling/Jens Dresling

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har truffet afgørelse om at standse efterforskningen i sagen om mulig matchfixing relateret til AaB.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Efterforskningen omhandlede en anmeldelse af såkaldt matchfixing i forbindelse med kampen mellem AaB og OB 18. oktober sidste år.

Flere online-spiludbydere havde konstateret et usædvanligt spilmønster i forbindelse med spil på, at AaB's Jorés Okore skulle modtage en advarsel i kampen.

Det skete i kampens 92. minut, da Okore fik gult kort efter at have begået et hårdt frispark. Forsvarsspilleren har været til afhøring i sagen, men ikke været sigtet.

Beslutningen om at standse efterforskningen i sagen skyldes, at politiets vurdering er, at yderligere efterforskningsskridt ikke vil føre til, at der kan rejses sigtelse mod nogen personer i sagen.

Ifølge specialanklager ved Nordjyllands Politi David Schmidt Hvelplund har politiet i forbindelse med efterforskningen - herunder afhøring af vidner og gennemgang af økonomiske transaktioner - ikke fundet beviser for, at Okore eller andre skulle være skyldig i noget strafbart. 

- Og vi skal for at kunne opnå dom i en straffesag uden for enhver rimelig tvivl føre bevis for tiltalens rigtighed. Det er min opfattelse, at en fortsættelse af efterforskningen ikke vil kunne føre til, at vi kan sigte og tiltale nogen.

- Yderligere efterforskning vil med andre ord ikke kunne tilvejebringe et afgørende bevis i sagen. Derfor standser vi nu efterforskningen, siger David Schmidt Hvelplund i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

Jorés Okore har undervejs i hele forløbet sagt, at han var uskyldig.

- Jeg har ikke og vil ikke være involveret i sådan noget. Jeg går ikke ind for matchfixing eller nogen former for snyd, så jeg ville aldrig nogensinde gøre sådan noget, har den 27-årige AaB-spiller sagt til B.T.

Anmelder i sagen, Anti Doping Danmark, har mulighed for at klage over politiets afgørelse.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.