Officielt: Her er den nye AaB-træner

Morten Wieghorst er blevet bekræftet som ny træner i AaB, hvor han tager over fra Lars Søndergaard, der blev fyret kort før nytår

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Morten Wieghorst er ny træner i AaB. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at den tidligere U21-landstræner er blevet ansat på en kontrakt, der gælder frem til 30. juni 2019.

Dermed er den tidligere AGF-træner tilbage i Superligaen små 13 måneder efter, at han blev fyret i Aarhus. I Nordjylland erstatter han Lars Søndergaard, der ligeledes fik sin kontrakt ophævet før tid, da AaB brød med ham kort før jul.

Aalborg-klubben har med ansættelsen af Wieghorst anskaffet sig en profil, der passer perfekt ind i forhold til AaB's filosofi om at udvikle unge talenter og give dem ansvar på højeste niveau.

Det fortæller klubbens sportsdirektør, Allan Gaarde, der glæder sig over, at man har den nye frontfigur for holdet på plads.

- Vi ser Morten som en stor trænerprofil i Danmark, og han kommer sin unge alder til trods med enorm erfaring på højeste niveau såvel nationalt som internationalt fra både sin tid som spiller og som træner, siger Allan Gaarde.

- Omkring spilfilosofien i AaB ser vi ligeledes Morten som et perfekt match, ligesom han særligt fra sin tid i FC Nordsjælland og som træner for U/21-landsholdet er vant til at udvikle og arbejde med talenter, hvilket jo fremdeles er en vigtig del af AaB’s kultur, lyder det fra AaB-sportsdirektøren.

Morten Wieghorst glæder sig over at være tilbage som træner i landets bedste række og fortæller i selvsamme pressemeddelelse, at han ikke var i tvivl om at takke ja, da der var bud fra Nordjylland.

- Min opfattelse har altid været, at AaB er en klub med ordentlige værdier, og selvom der er tale om elitesport, så har det været vigtigt for mig ved de efterfølgende samtaler at blive bekræftet i netop dette syn på klubben, hvilket jeg er blevet til fulde, siger Wieghorst.

- AaB’s evne til at udvikle egne talenter og føre dem igennem systemet er ligeledes noget, der tiltaler mig, og når AaB har været bedst, har det altid været med fremadrettet fodbold og evnen til at dominere med bolden, hvilket passer præcis på mine idéer om fodbold, siger han.

Wieghorst har første arbejdsdag i AaB på onsdag, hvor han og spillerne påbegynder træningen frem mod anden halvdel af Superliga-sæsonen.Her skal man kravle to pladser op i tabellen, hvis man vil tage del i slutspillet senere i 2017.

AaB overvinter således på en 8. plads med fire point op til AC Horsens, der ligger i hi på 6. pladsen. Det er de seks øverste hold, der kvalificerer sig til de afsluttende kampe om det danske mesterskab.

Læs her fakta om AaBs nye træner, Morten Wieghorst.

Født: 25. februar 1971

Trænerkarriere:

 • Assistenttræner i FC Nordsjælland (2005-06)
 • Cheftræner i FC Nordsjælland (2006-11)
 • U21-landstræner (2011-2013)
 • Trænerassistent i Swansea (2013-2014)
 • Cheftræner i AGF (2014-15)

Største meritter som træner:

 • To gange pokalvinder med FC Nordsjælland (2010 og 2011)

Klubber som spiller:

 • Lyngby
 • Dundee FC
 • Celtic
 • Brøndby

Største meritter som spiller:

 • Dansk mester to gange (Lyngby 1992 og Brøndby 2005),
 • Dansk pokalmester tre gange (Lyngby 1990, Brøndby 2003 og 2005),
 • Skotsk mester med Celtic i 1998,
 • Confederations Cup-vinder med Danmark i 1995

Antal A-landskampe/mål for Danmark: 30/3

Eks-AaB'er langer ud efter klubben: Hørte ikke fra jer

Top 100: AaB-legenden blev reddet af Gud - Nu ejer han 'The Jesus Hotel'