Overbevisende AaB sendte pokaldræbere ud

Nordjyderne havde let spil i Roskilde - 4-0 vandt Superligaens nummer to over 1. divisionsklubben og er klar til to semifinaler mod AGF

ROSKILDE (Ekstra Bladet): Det blev ikke til alle gode gange tre for Roskilde FC’s pokaldræbere.

Efter at have sendt Hobro og de danske mestre FC Midtjylland ud at turneringen sluttede 1. divisionsholdets eventyr tirsdag aften mod AaB.

4-0 vandt Superligaens nummer to og er nu klar til to semifinalekampe mod AGF.

I den udsatte kvartfinale var der aldrig tvivl om udfaldet. Nordjyderne afgjorde opgøret allerede i 1. halvleg, da de i løbet af et kvarter scorede tre gange.

I 26. minut bragte Nikolaj Thomsen gæsterne foran på straffespark og kort efter satte Thomas Enevoldsen knockout’en ind, da han headede Frederik Børstings indlæg ind bag Frederik Vang i Roskilde-målet.

Efter et flot – og lynhurtigt – gennemført kontraangreb blev Enevoldsen dobbelt målscorer kort før pausen – og så startede udvandringen så småt fra Roskilde Idrætspark.

Troen på miraklet var væk. Og regnen hjalp helt sikkert heller ikke på det sjællandske humør.

Satsede på kontraangreb
Roskilde FC startede ellers opgøret godt og fik den første chance på den bumpede bane, da det tidligere Chelsea-talent Morten Nielsen efter ti minutter brød igennem og lagde bolden på tværs i feltet, men Mikkel Nøhr nåede lige nøjagtig frem.

Det rutinerede 1. divisionshold stod langt tilbage på banen og satsede på kontraangreb, men det blev til meget få af slagsen, for AaB fik hurtigt styr på kampen.

Unge Jannik Pohl, der erstattede den karantæneramte topscorer Lukas Spalvis, fik en løs mulighed i feltet efter et kvarter, men Frederik Vang klarede flot.

Til gengæld dummede Roskilde-keeperen sig kort efter, da han kom for sent ud og nedlagde Jakob Blåbjerg. Et helt unødvendigt straffespark, som Nicolaj Thomsen omsatte, og så var det, som om troen forsvandt hos det undertippede hjemmehold.

AaB fik let til spil, og det udnyttede Enevoldsen til at sætte et par scoringer ind, så Superliga-klubben kunne gå til pause med en solid 3-0-føring.

AGF venter i semifinalen
2. halvleg skulle bare overstås, og den disciplin var AaB også bedst til. Veloplagte Frederik Børsting ville efter to oplæg også selv på måltavlen, og det kom han i 54. minut, da han elegant vippede bolden over Frederik Vang til 4-0.

Jannik Pohl var tæt på at gøre det til 5-0, men den unge angribers afslutning tornede mod overliggeren, og Frederik Vang klarede returen fra indskiftede Mathias Thrane.

Jannik Pohl havde mange chancer, men kom ikke på måltavlen. Med ti minutter igen forsøgte han sig med hovedet, men Frederik Vang klarede, så AaB måtte nøjes med en sejr på 4-0.

Første semifinale spilles om en uge på Aalborg Stadion, og AGF-træner Glen Riddersholm havde da også lagt vejen forbi Roskilde for at se nærmere på den kommende semifinalemodstander.

Han så AaB levere en overbevisende indsats, og selv om modstanden var begrænset, viste nordjyderne offensive takter, der må give anledning til en smule bekymring i det århusianske. 

7 kommentarer
Vis kommentarer