Raser over dommer: - En decideret løgn

Kasper Risgård kunne ikke forstå dommer Michael Johansens annullerede straffespark. Meldingerne går på, at AaB-spillerne var løbet for tidligt i feltet. - En decideret løgn, påpeger AaB-profilen

Dommer Michael Johansen indrømmede ifølge Kasper Risgård efter kampen, at han havde begået en stor fejl. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dommer Michael Johansen indrømmede ifølge Kasper Risgård efter kampen, at han havde begået en stor fejl. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

ODENSE (Ekstra Bladet): At AaB-spillere og -trænere havde forståelse for dommer Michael Johansens annullering af Tom van Weerts straffesparksscoring i første halvleg af opgøret mod OB er vist noget af en tilsnigelse.

Der herskede stor forvirring om, hvorfor målet blev underkendt. Var det, fordi hollænderen havde stoppet sin tilløb momentant? Var det, fordi AaB-spillerne startede indløbet i straffesparksfeltet for tidligt?

Det sidste var angiveligt forklaringen til spillerne på banen.

Men det var Kasper Risgård ikke helt tilfreds med, forklarede han efterfølgende til TV3 Sport.

- Det var vanvittigt dømt. Jeg tror aldrig, at jeg har set noget lignende før.

- Dommeren ser et eller andet jo. Man at han skulle se en af vores spillere i feltet først er en decideret løgn.

- Jeg talte lige med ham efter kampen, og han vidste godt, at han havde begået en stor fejl. Heldigvis kommer det ikke til at koste, siger Risgård.

Det er rigtigt, at AaB's Rasmus Thellufsen var i straffesparksfeltet, inden sparket blev eksekveret. Men første mand derinde var OB's Marco Lund, og efter Thellufsen fulgte yderligere tre OB-spillere.

AaB' assisterende træner, Thomas Augustinussen, bekræfter, at det var årsagen til dommen - men heller ikke han forstod den.

- Jeg snakkede med Putros (fjerdedommer Sandi Putros, red) på linjen, og han siger, at det er fordi, vi løber for tidligt i feltet. Det er det, han får at vide indefra banen.

- Det var frygteligt. Specielt når man kan se det på skærmen bagefter, siger Thomas Augustinussen til TV3 Sport.

Til Ekstra Bladet fortæller AaB-træner Jacob Friis, at han oplevede hele situationen som meget forvirrende.

- Det var lidt kaotisk, men jeg forholder mig til, at vi bliver underkendt i den situation, og i kampens hede kan jeg ikke bruge for mange minutter på at have fokus på det. Vi måtte have fokus på noget af det, som vi kunne gøre noget ved, siger Jacob Friis.

I det hele taget var der fra AaB-lejren ikke den store fidus til dommer Michael Johansen. Derfor var der også en vis ængstelighed, da han i første omgang ikke anerkendte AaB's 2-1-scoring.

- Jeg anede ikke, hvad han dømte for der, og jeg tænkte, 'det er løgn'. Men heldigvis så de rigtigt ved at anerkende målet, siger Kasper Risgård.

Du kan se 2-1-scoringen her:

Dommer igen ved at fratage AaB et mål - så får linjevogteren ham på andre tanker

Se også: Kæmpe drama - dommer stjæler billedet

Se også: Medie: FCK-indkøb på fly til København

Foto: Claus Bonnerup Brøndby - 14. dec. 2018 - kl. 10:29 Anfører færdig i Brøndby

108 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen