Reddet af AaB: Wieghorst var tæt på at opgive

Den nye AaB-træner afviser medvirken til fyringen af Lars Søndergaard

Sådan ser Ekstra Bladets eksperter på ansættelsen af Morten Wieghorst i AaB

Morten Wieghorst kom ud af AGF med et hak i sit flotte cv.

Den nye AaB-træner valgte at forholde sig tavs, mens historierne omkring samarbejdsproblemer tårnede sig op.

Det exit efterlod Morten Wieghorst som et brændt træner-emne. Og med tanke på, at han rent faktisk havde to pokal-titler fra FCN-tiden og havde varetaget rollen som U21-landstræner, så var det faktisk opsigtsvækkende, at der skulle gå et år, før en ny klub slog kløerne i ham.

- Jeg nåede da dertil, at jeg godt kunne mærke, at der snart skulle ske noget. De seneste par måneder har jeg haft behov for at få græs under fødderne igen, siger Morten Wieghorst til Ekstra Bladet.

Wieghorst nappede to pokaltriumfer som træner for FCN. Foto: Jens Dresling
Wieghorst nappede to pokaltriumfer som træner for FCN. Foto: Jens Dresling

Han understreger, at han løbende har haft henvendelser omkring jobs, uden at det blev til mere.

- Jeg kunne mærke, at jeg blev mere og mere rastløs, siger Morten Wieghorst.

Han har brugt tiden siden fyringen i AGF på at forberede sig på et fremtidigt job. Det betyder, at han har været hyppig gæst til Superliga-kampe, hvor han har holdt sig ajour med både spillere og klubber.

Og det blev bemærket, at han var på plads i Aalborg, da AaB slog Lyngby i starten af december.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke var til den kamp, fordi jeg så et muligt job. Jeg vil virkelig ikke have, at det bliver opfattet som om, jeg har været med til at sætte pres på noget. Jeg var i Aalborg, fordi jeg ville se Jens Odgaard i aktion på Superliga-niveau, fastslår AaB-træneren.

Sportsdirektør Allan Gaarde understreger i den forbindelse, at de første samtaler omkring AaB-jobbet først blev gennemført et par dage efter fyringen af Lars Søndergaard.

På toppen i FCN. Foto: Lars Poulsen
På toppen i FCN. Foto: Lars Poulsen
 

Morten Wieghorst sender ved sin tiltræden i AaB mange af de samme signaler, som Kent Nielsen gjorde, da han blev hentet ind efter fyringen i Brøndby. Døren til fortiden er hermetisk lukket. Men ordvalget emmer af lysten til en ny start - og en lidt ændret kurs.

Morten Wieghorst træder ind i AaB på klubbens præmisser, hvor han i AGF kom på sine præmisser. Derfor indgår han som øverste i det eksisterende trænerteam, og klubben har insisteret på en mere åben linje i forhold til offentligheden end han stod for i AGF.

For AaB-tilhængerne bliver det vigtigste naturligvis, hvordan den nye træner vil udvikle spillet. Men Morten Wieghorst føler ikke, at det giver stor mening at indgå i en stor beskrivelse af sin mission, fordi han føler, at den snak hurtig bliver overfladisk.

- Jeg hilser det rigtig meget velkommen med en god sund diskussion af fodbolden, og hvor spillet bevæger sig hen. Men den snak har bare en tendens til at blive sort/hvid. Enten vil man have bolden bare for at have bolden... og så er man romantisk. Eller så spiller man med højt pres, og det bliver kaldt overfaldsfodbold... og så er man pragmatiker, kommer det med et dybt suk.

Morten Wieghorst nægter at lade sig kategorisere, selv om han både i FC Nordsjælland, AGF og på U21-landsholdet har arbejdet meget med boldbesiddelse.

- Vi skal arbejde for at have bolden, og når vi har den, så skal den bruges til at skabe chancer. Men det betyder jo ikke, at man ikke skal kunne omstille sig alt efter, hvordan modstanderen spiller. Står de dybt, så bliver evnen til temposkift eksempelvis altafgørende, siger Morten Wieghorst, der godt vil være firkantet på et punkt.

- Jeg kommer aldrig til at spille uden risiko. Den der med at slå bolden 60 meter frem mod baglinjen bliver aldrig noget et af mine hold står for. Men i min verden er tingene bare mere nuancerede, siger Morten Wieghorst, der har første arbejdsdag i AaB i morgen.

Morten Wieghorst blev fyret i AGF for et år siden efter uoverensstemmelser med især sportdirektør Jens Andersson. Foto: Claus Bonnerup AaB Skrottet igen: Wieghorst overtrumfede Kuhn

AaB AaB-fans lunkne over Wieghorst: Jøsses, et kedeligt valg!

Superligaen Top 100: AaB-legenden blev reddet af Gud - Nu ejer han 'The Jesus Hotel'

Hans-Peter Rasmussen (t.v.) er blevet fyret som direktør i Esbjerg bare fire måneder efter sin ansættelse. Arkivfoto: Christer Holte/Polfoto Esbjerg Fyret Esbjerg-direktør: Derfor røg jeg ud

Lukas Spalvis blev korssbåndsskadet i sin første kamp for Sporting. Efterfølgende har han intet hørt fra AaB. Foto: René Schütze. AaB Eks-AaB'er langer ud efter klubben: Hørte ikke fra jer

Foto: Rene Schütze. Sport Det skal AaB gøre i januar