SønderjyskE knuste svage AaB

Christian Jakobsen tryllede med flotte oplæg, mens det nordjyske forsvar sejlede

SønderjyskE hentede en 4-1-sejr i Aalborg. Foto: René Schütze
SønderjyskE hentede en 4-1-sejr i Aalborg. Foto: René Schütze

AALBORG (Ekstra Bladet): SønderjyskEs Christian Jakobsen tryllede, mens AaB-forsvaret sejlede rundt som et skib i havsnød. Ikke mindst derfor kunne de gæstende sønderjyder fortjent strække armene sejrsjublende i vejret efter et flot spillet og underholdende opgør mod AaB.

4-1 blev cifrene i SønderjyskEs favør til stor skuffelse for hovedparten af de 6016 tilskuere på Aalborg Stadion.

Og sådan blev det altså ikke mindst fordi Christian Jakobsen havde en gylden dag som oplægger. Det var nemlig hans fornemme og velovervejede forarbejde, der banende vejen for scoringerne til såvel, 2-1 ved Troels Kløve, 3-1 ved Marcel Rømer og 4-1 ved Mikael Uhre.

SE ALLE MÅLENE FRA OPGØRET I KLIPPET ØVERST

Der skal overhovedet ikke pilles ved kvalitiative i det arbejde, men når det blev sådan hænger det bestemt også sammen med usædvanligt passivt og ringe forsvarsspil af AaBerne – ikke mindst personificeret gennem Jores Okore.

Nyerhvervelsen med den besværlige tid i såvel Aston Villa og FCK har helt klart slet ikke genfundet timingen i sit spil. Han lavede stribevis af alarmerende fejl og lignede slet ikke en mand, der i en dirigerende rolle lige med det samme kan få det nordjyske forsvar tilbage på en kurs med stabilitet og sikkerhed.

SønderjyskE tog tre point med hjem fra det nordlige Jylland. Foto: René Schütze
SønderjyskE tog tre point med hjem fra det nordlige Jylland. Foto: René Schütze

Den store gavebod blev åbnet efter godt et kvarters spil. Efter et par ustraffede fejl slap Jores Okore ikke fra sin tredje fadæse.

Her tabte han først bolden i et opspil midt på banen – for derefter i ivrighed efter at rette op på fejlen lavede straffespark, da han forsøgte at pille bolden fra Michael Uhre inde i feltet.

Philip Zinckernagel scorede sikkert fra 11-meter-pletten.

Men hjemmeholdet kom tilbage allerede i det følgende minut.

Her var det SønderjyskEs ellers meget stabile keeper, Sebastian Mielitz, der dummede sig, da han inde i feltet fejl-timede et indgreb og ramte en fremstormende Jannik Pohl i hovedet i stedet for bolden.

Okore og co. fik ikke point mod sønderjyderne. Foto: René Schütze
Okore og co. fik ikke point mod sønderjyderne. Foto: René Schütze

Pohl scorede selv på efterfølgende straffespark – og meget kunne måske være gået anderledes og bedre for AaB, hvis angriberen havde vist samme træfsikkerhed et par minutter senere.

Her fik han serveret en 100 procent-chance, men kvitterede ved at sparke forbi målet.

Derefter havde AaB ikke meget at byde på i resten af den halvleg, hvor SønderjyskE til gengæld på både flot og kynisk vis straffede nordjyderne ved at bringe sit foran både 2-1 og 3-1 før pausen.

Og i 2. halvleg blev den flotte sejr så cementeret med hovedstødsmål af Michael Uhre.

Tidligere på søndagen vandt Horsens også 4-1 - se alle kasserne i opgøret mod Lyngby her:
AC Horsens tæver Lyngby: Se ALLE 5 kasser her

Se også: Kongehandel i Horsens: Er han Superligaens scoop?

Se også: Røvfuld i Horsens: To kæmpekoks kostede Lyngby dyrt

Ulrik Balling hænger skrigende i luften efter et spark af Viborgs Carsten Dethlefsen. Viborg-spillerne huskes som en af de hårdeste hunde i Superligaens historie. Foto: Viggo Landau Sport og Spil Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

Hoolinganisme er blot en af de udfordringer som de russiske VM-værter slås med. Billedet  er fra Marseille sidste sommer, hvor russiske hooligans var særdeles voldelige. Foto: AP Sport og Spil Det beskidte spil om VM: Amerikansk senator vil tage VM fra Rusland

31 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen