Annonce:
Annonce:

Stjerne køber sig ind i AaB

20 procent af aktierne i Superliga-klubben AaB ender nu på tyske hænder

Thomas Hitzlsperger fotograferet i forbindelse med Stuttgarts Bundesliga-kamp mod Augsburg 19. marts. Foto: Tom Weller/AP/Ritzau Scanpix
Thomas Hitzlsperger fotograferet i forbindelse med Stuttgarts Bundesliga-kamp mod Augsburg 19. marts. Foto: Tom Weller/AP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Hver femte AaB-aktie er i dag havnet på tyske hænder.

Det meddeler den nordjyske Superliga-klub torsdag i en fondsbørsmeddelelse.

Det drejer sig om Sports Strategy Excellence 22 med den tidligere topspiller Thomas Hitzlsperger i spidsen.

Han og fem andre tyske mænd køber 20 procent af aktierne i en forestående aktieemission - og de sikrer sig samtidig fortegningsretten til i fremtiden at blive majoritetsaktionærer.

I alt har gruppen lagt 14,8 millioner kroner - med en pris pr. aktie på 44,26 kroner.

AaB skriver videre, at Hizlsperger og co. pr. dags dato kommer til at stå i spidsen for retningen for den sportslige ledelse i klubben. Lige fra akademiet til førsteholdet i landets bedste række.

Annonce:

VM-bronzevinder
Bag Sports Strategy Excellence 22 står Hitzlsperger sammen med Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters. De har skabt Sports Strategy Excellence 22 med det formål at investere i og bidrage til at udvikle AaB sportsligt og strategisk.

Grundspillet i Superligaen har været skrækkeligt for AaB, der nu forbereder sig på nedrykningsspillet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Grundspillet i Superligaen har været skrækkeligt for AaB, der nu forbereder sig på nedrykningsspillet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

- Vi er begejstrede og beærede over at blive en del af AaB, som er en af Danmarks mest prominente fodboldklubber med en stolt historie, siger Thomas Hitzlsperger.

Han havde selv en fornem karriere som professionel fodboldspiller i primært VfB Stuttgart, med hvem han vandt både Bundesliga og tysk pokalturnering i 2007. Siden gik det mindre godt i Lazio, West Ham og Wolfsburg, inden han stoppede karrieren i 2013.

Han deltog ved både VM på hjemmebane i 2006, hvor tyskerne vandt bronze - og ved EM to år senere, hvor Tyskland nåede finalen.

Det er efterhånden nogle år siden, Thomas Hizlsperger som den til dato største fodboldstjerne sprang ud: Tidligere topspiller står frem: Jeg er homoseksuel

Efter karrieren har han været administrerende direktør i hjerteklubben Stuttgart.

Annonce:

- Vi har undervejs i forløbet haft mange positive samtaler med AaB’s bestyrelse og er helt på linje i forhold til fremtidsplanerne for klubben. Vi vil gerne takke bestyrelsen for tilliden, og sammen ønsker vi at arbejde hårdt for igen at skabe succes for AaB og klubbens loyale fans, siger han.

Lokale investorer smider 45 mio.
Blandt de øvrige investorer banker der også et stort sportshjerte. Således er Bernhard Peters tidligere sports- og akademidirektør i både 1899 Hoffenheim og Hamburger SV, ligesom han er tidligere tysk landstræner i hockey.

Jan Peters og Ole Jan Kappmeier er indstillet til valg til AaB's bestyrelse ved generalforsamlingen 19. april. De tyske investorer får desuden plads i et nyoprettet advisory board, der vil blive en del af det nye sportslige setup i AaB.

AaB meddeler i den forbindelse, at man vil udvikle træningsfaciliteterne, der ganske enkelt skal gennemgå en omfattende modernisering.

Det stopper dog ikke her.

Flere lokale investorer har givet bindende tilsagn om en tilførsel på minimum 45 millioner kroner ved aktieemissionen, der forventes gennemført i årets andet kvartal.

Den tidligere FCK-spiller Benjamin Verbic er i øjeblikket involveret i et stort penis-drama i Grækenland. Hør mere i 'Sladderligaen' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: