Superliga-bomber er brandvarm: Flere klubber på jagt

Lukas Spalvis er kommet fremragende fra land i Superligaen, men han kunne være blevet solgt allerede i sommer

Lukas Spalvis (nr. 33) er ved at gøre et attentat på Superligaens topscorer-titel. (Foto: Anders Brohus)
Lukas Spalvis (nr. 33) er ved at gøre et attentat på Superligaens topscorer-titel. (Foto: Anders Brohus)

Lukas Spalvis er tilbage for fuld hammer i Superligaen. Den litauiske angriber scorede senest to mål i AaB's 4-1-sejr over Brøndby, og han er nu på en tredjeplads på Superligaens topscorerliste, hvor han står noteret for seks scoringer i otte kampe.

Det har fået interessen til at stige for angriberen, der allerede kunne have forladt AaB i sommerens transfervindue.

- Der var allerede klubber, der viste interesse denne sommer, selvom han lige var kommet tilbage fra en skade. Der er mange klubber, der har forhørt sig omkring ham, men lige nu er han bare glad for at spille. Han har fået selvtilliden tilbage, han scorer mål, han gør det godt for holdet, og holdet gør det godt for ham, fortæller Lukas Spalvis' agent Henner Janzen til tipsbladet.dk.

Spalvis, der efter sin vane med at score to mål i hver kamp har fået tilnavnet Lukas Zweimal, kunne altså have spillet i en anden klub, men han er glad for at være i AaB.

- Der var interesse fra flere forskellige ligaer, men vi var enige om, at det var bedst at blive i Aalborg og kæmpe for sin plads. Man ved aldrig, hvordan en spiller kommer tilbage fra en skade, så det var smigrende, at der allerede i sommer var interesse, siger Henner Janzen.

- De kan se et potentiale i ham, og det er godt. Der var særligt to klubber, der var interessante for Lukas, men vi havde en aftale med AaB, om at han ville blive i klubben. AaB ville heller ikke sælge, siger Henner Janzen.

Se også: Agger efter afklapsning: Foruroligende bundniveau

Som Shu-bi-dua synger i den berømte sang om Hvalen Valborg, så har alting en ende. Også Lukas Spalvis' tid i AaB. Nordjyderne skal altså nyde spilleren, mens de kan se ham, for det er ingen hemmelighed, at litaueren gerne vil videre til en større klub på et tidspunkt.

- I modsætning til mange af de andre AaB-spillere, der er født og opvokset i byen og klubben, er Lukas ikke i sin hjemby og barndomsklub. Han har været i klubben i fire år nu, og vi har hele tiden haft en åben dialog med AaB og Allan Gaarde.

- Vi har sagt, at der vil komme en dag, hvor en god klub og liga viser interesse, så han kommer ikke til at være i AaB for evigt, fastslår agenten.

Indtil den rette klub dukker op på det rette tidspunkt med det rette tilbud, er Lukas Spalvis imidlertid at finde i Alka Superligaen, og det er han glad for.

- For 16 måneder siden havde han et højt niveau, og der var mange, der ringede til mig, men for fem måneder siden var Lukas langt nede. Nu her han tilbage, og det vigtigste er, at han fokuserer på næste kamp. Han skal spille og score mål, og måske kan han være med til at kvalificere AaB til Europa, siger Janzen.

- Han (Spalvis, red.) er åben for, hvad der kan komme, men vi er lidt defensive i vores udmeldinger, for man ved aldrig, hvad der kan ske, og han er glad for at være i Aalborg, siger Janzen.

Lukas Spalvis har kontrakt med AaB frem til sommeren 2018, så hvis han skal videre til en ny klub inden da, kræver det, at nordjyderne accepterer et tilbud med en fornuftig overgangssum.

Se også: Brøndby ydmyget i Aalborg

1 kommentar
Vis kommentarer