Superliga-chok: AaB-boss fyret med øjeblikkelig virkning

AaB’s administrerende direktør Stephan Schors er blevet fyret i den nordjyske klub, der jagter en anderledes profil til positionen

Foto: AaB Fodbold
Foto: AaB Fodbold
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

AaB går en spændende periode i møde rent sportsligt, når resten af foråret byder på mesterskabslutspil.

Men det bliver uden Stephan Schors i spidsen for det foretagende. Den nordjyske klub meddeler tirsdag, at den administrerende direktør fratræder sin stilling.

Det bliver formuleret i en pæn afskedssalut på klubbens hjemmeside, hvor ordet fyring ikke indgår i rækken af anerkendende sætninger. Ikke desto mindre er sandheden den, at Shors er blevet smidt på porten. Det bekræfter bestyrelsesformand Finn V. Nielsen over for Nordjyske.

- Stephan Schors har sin baggrund i økonomiverdenen, og han har været med til at genrejse AaB som en økonomisk troværdig virksomhed med overskud fire år i træk. Nu er vi et andet sted, og vi har brug for en direktør, der har sine kompetencer indenfor udvikling af kommercielle indtægter, siger Nielsen til Nordjyske.

- Det betyder, at vi skal have en direktør, der kan øge AaB’s sponsorindtægter samt indtægter fra afvikling af kampe. Her mener vi ikke, at Stephan Schors er den rette mand, fortæller bestyrelsesformanden.

Selvsamme Nielsen var langt mere positivt stemt i sin udtalelse, da pressemeddelelsen blev udsendt og placeret på klubbens hjemmeside.

- Stephan Schors har ydet en stor indsats for AaB A/S siden sin ansættelse i 2012, og har haft en væsentlig rolle i genrejsningen af AaB som en økonomisk troværdig virksomhed, der de seneste fire år har opnået overskud, fortalte han blandt andet her.

Afskeden med Schors kommer som en stor overraskelse, eftersom AaB i weekenden indfriede billet til Superliga-slutspillet, mens klubben tidligere i januar udkom med en børsmeddelelse, om at man forventede et overskud på 12-14 millioner kroner i forhold til årsregnskabet.

Der var med andre ord både plus på den sportslige såvel som finansielle konto i den nordjyske klub, og hovedpersonen selv lader da heller ikke til at have set afskeden komme.

Få timer inden meldingen om opsigelsen opdaterede Stephan Schors sin personlige Twitter-konto med en besked om, at kampprogrammet til Superliga-slutspillet snart vil være offentligt tilgængeligt, ligesom der også ventede et nyt tiltag til AaB-fansene.

Kort tid efter var hans personlige exit altså også offentlig kendt. Han går ud af døren i Aalborg med visheden om, at han forlader klubben på en nuværende 5. plads i Superligaen.

Foruden en påbegyndt jagt på en ny direktør kan AaB se frem til at indlede slutspillet 2. april, når Brøndby kommer på besøg i Nordjylland.

Indtil erstatningen for Schors er fundet, varetager sportsdirektør Allan Gaarde rollen på midlertidig basis.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte Gaarde, men det har ikke været muligt at få en kommentar.

AaB sikkert i slutspillet: Uskarpe Pusic koster AGF sejr

Her er Superligaens slutprogram: Gulddrøm trues af barske dobbeltmøder

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU