Superliga-direktør fyret: Her er forklaringen

AaB-direktør Stephan Schors røg ud, fordi klubbens sponsorindtægter haltede efter konkurrenterne

AaB bliver mast af AGF sponsormæssigt, og det var med til at fyre direktøren. Foto: AaB
AaB bliver mast af AGF sponsormæssigt, og det var med til at fyre direktøren. Foto: AaB
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Superliga-chok: AaB-boss fyret med øjeblikkelig virkning

AaB risikerer at blive hægtet totalt af i sponsorkampen i Jylland.

Derfor røg direktør Stephan Schors tirsdag ud med øjeblikkelig virkning

Fyresedlen faldt som en bombe i løbet af tirsdagen, hvor spillerne havde forlad anlægget på Hornevej, da beskeden kom.

Fyret, fordi han, siden sin ansættelse for seks år siden, har været så effektiv til at styre klubben igennem økonomiske trængselstider, at det samtidig stod tordnende klart, at han ikke kunne matche den effektivitet, når AaB skulle geares til fremtiden.

Stephan Schors kunne rejse penge, gøre investorer trygge og styre bøgerne.

- Stephan Schors var rigtig god for os, da vi hang med røven i vandskorpen og havde brug for stram økonomisk styring. Vi synes bare tiden var inde til en anden profil, siger bestyrelsesformand Finn V. Nielsen til Ekstra Bladet.

De seneste regnskaber blotlægger, hvor tingene ikke kører.

Sponsorindtægterne i AaB rykker sig overhovedet ikke. Det regnskab som fremlægges på generalforsamlingen 5. april viser atter omkring 33 mio. kr. i indtægter fra sponsorer.

Dermed er AaB ved at blive sat af i sponsorjagten, hvor eksempelvis AGF formentlig runder 50 mio. kr. i sponsorindtægter i sit kommende regnskab, selv om aarhusianerne har langt ringere faciliteter end AaB. Også FC Midtjylland giver AaB klart baghjul.

- En fodboldklub hviler på to ben. Der er den sportslige del, hvor der betales løn og skabes transferindtægter. Og så er der det andet ben – sponsorer og matchday indtægter.

- Vi havde i sin tid brug for den økonomimand, som Stephan Schors var. Og han har gjort det godt. Vi har i dag en egenkapital på mere end 100 mio. og 80 af dem står i banken, forklarer bestyrelsesformand Finn V. Nielsen til Ekstra Bladet.

- Hvis folk tænker, at det er lidt utaknemmeligt, så er rigtig nok. Det er ikke nogen sjov beslutning at tage, men selv om Stephan Schors har gjort det rigtig godt, så passer hans profil ikke til det vi har brug for. Vi har brug for en direktør med et større kommercielt sigte, fastslår han, men slår samtidig fast, at der ikke er et dramatisk stilskifte i vente i stil med Michael Gravgaards regime i Randers FC.

- Det var vel afstemt mellem bestyrelsen i Randers FC og Michael Gravgaard, hvad der foregik der. Men det er nok ikke lige sådan vi ser tingene i AaB. Der kommer ikke til at ske nogen paladsrevolution, lover Finn V. Nielsen.

Bassogog-salg sørger for overskud i AaB

Mere fokus på spillerløn: AaB nedjusterer forventninger

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+