Superliga-topscorer går bersærk: Kvælertag og skalle

AaB's Lukas Spalvis kommer ikke til at spille mere for nordjyderne, efter han flippede ud i slutningen af kampen mod Esbjerg og blev udvist for at tage kvælertag og nikke en skalle på Emil Lyng

I efteråret var Lukas Spalvis det varmeste navn i Superligaen, hvor han scorede mål på samlebånd for nordjyderne.

14 styks blev det til fra juli til december, og den fantastiske form fik da også den portugisiske storklub, Sporting, til at smide flere millioner efter litaueren og skrive kontrakt med ham fra sommeren 2016.

Men opturen i Superligaen forsatte ikke i foråret. Tværtimod.

Før weekendens kamp mod Esbjerg var det kun blevet til fire kasser for den ellers træfsikre angriber, og han fik heller ikke nettet til at blafre i Aalborg søndag eftermiddag.

I stedet blev det endnu en frustrerende kamp for Spalvis, der endte sin AaB-karriere på den værst tænkelige måde.

Ved stillingen 1-2 få minutter før tid følte Esbjergs Emil Lyng, at han fik en hård behandling af AaB's Thomas Enevoldsen. Esbjerg-spilleren tog hårdt fat om nordjyden, og det fik i den grad Lukas Spalvis i det røde felt.

Spalvis og Lyng i klammeri. (Foto: Polfoto)
Spalvis og Lyng i klammeri. (Foto: Polfoto)
 

Litaueren tog herefter kvælertag på Lyng og nikkede ham herefter en skalle. Hele situationen endte med, at både Spalvis og Lyng fik rødt kort.

TV: Se situationen i videoen øverst i artiklen

Dermed har Superliga-topscoreren spillet sin sidste kamp i AaB-trøjen, da et rødt kort automatisk giver to spilledages karantæne.

Emil Lyng har med stor sandsynlighed også tørnet ud sidste gang for Esbjerg, der ikke har valgt at forlænge med midtbanespilleren.

Den tidligere Lille-spiller regner dog med at appellere det røde kort.

- Jeg er meget uforstående over for udvisningen. Jeg oplever en voldsom tackling fra Enevoldsen, og jeg konfronterer ham, hvorefter Spalvis kommer flyvende og tager kvælertag på mig. Det kan umuligt være rødt kort til mig. En advarsel ville være ok, og udvisningen til Spalvis er efter bogen, sagde Lyng til TV3+ efter kampen og tilføjede:

- Jeg er chokeret over det røde kort til mig. Jeg er sikker på, at den skal appelleres. Så jeg regner med, at jeg er med i kampen mod FCK næste runde.

TV: Se målene fra kampen her:

 

81 kommentarer
Vis kommentarer