Superliga-træner færdig

Morten Wieghorst skal ikke længere stå i spidsen for AaB, meddeler klubben i en fondsbørsmeddelelse - assistenten Jacob Friis overtager ansvaret i de sidste tre kampe i efteråret

Morten Wieghorst er færdig i AaB. Ekstra Bladets sportschef forklarer, hvad der er gået galt i Aalborg. Producer: Martin Lorentsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

AaB har opsagt samarbejdet med cheftræner Morten Wieghorst med øjeblikkelig virkning.

Det er den anden fyring i træk til Morten Wieghorst, der også røg ud i AGF med baggrund i svingende resultater i 2015.

Kontrakten med Morten Wieghorst stod til udløb næste sommer, men nordjyderne har valgt at afbryde samarbejdet allerede nu, fordi klubben alligevel ikke ville tilbyde ham en forlængelse af kontrakten.

- At stoppe samarbejdet med en cheftræner før kontraktudløb er en ærgerlig beslutning, men vi er med de seneste tre måneders udvikling nået frem til, at vi ikke ønskede at tilbyde en forlængelse, og i næste fase har vi vurderet det mest hensigtsmæssigt, at afbryde samarbejdet med det samme.

- Morten har arbejdet loyalt og professionelt og været tro mod vores politik om at prioritere spillere fra AaB Talent, men vi må desværre konstatere, at forbedringen i såvel 2017 som 2018 både spillemæssigt og resultatmæssigt har været marginal, siger sportsdirektør Allan Gaarde i en pressemeddelse.

For få mål og point
Han har ikke været tilfreds med hverken pointudbytte eller antallet af scorede mål.

- I alt har vi i 66 Superligakampe i 2017 og 2018 scoret 67 mål og opnået 79 point, hvilket samlet set ikke er acceptabelt for vores klub – også selvom vi i sidste sæson med en femteplads opfyldte vores målsætning, fastslår han.

Med fyringen af Morten Wieghorst sender Allan Gaarde i sandhed også en stikpille til spillertruppen.

- Der har været for få kampe, hvor vi i alle 90 minutter har forløst vores potentiale, og der har været for få kampe i træk, hvor vi har udvist den fornødne stabilitet, men afskeden med vores cheftræner er absolut også et signal til vores spillere om, at vi skal forbedre os, da vi mener, at vores hold og trup er bedre end de seneste måneders præstationer og resultater viser, slutter Allan Gaarde.

Det bliver assisterende træner Jacob Friis, der i efterårets sidste tre kampe skal stå i spidsen for mandskabet mod Esbjerg, Horsens og OB.

Det nordjyske fodboldflagskib har blot vundet ét af de seneste 12 superligaopgør, hvor klubben i den periode har hentet ti point. Sejren kom 23. september, da Hobro blev besejret 5-0. Siden har holdet spillet syv kampe uafgjort og tabt fire.

Derved valgte AaB altså at opsige kontrakten med Morten Wieghorst et halvt år før den stod til udløb. Opsigelsen her i slutningen af november sker én måned før parterne havde aftalt en mulig forlængelse.

Kent Nielsen er den seneste succesrige AaB-træner. Han var træner i perioden 2010-2015 og skaffede nordjyderne det danske mesterskab i 2014. Siden er de to efterfølgende trænere - Lars Søndergaard og Morten Wieghorst - fyret før tid.

Nu går klubben i gang med at finde afløseren for Morten Wieghorst.  Klubben har ikke meldt ud om det er en dansker eller udlænding, der er på sigtekortnet. Lige nu er der i hvert fald to ledige toptrænere med dansk pas. Henrik Pedersen blev for nylig fyret i Braunschweig, mens Peter Sørensen også er ledig på markedet efter fyringen i Silkeborg.

I den seneste udmelding for forventningerne til 2018 hed det, at AaB venter et underskud i niveauet 19-23 mio. kr. Fyringen kommer ikke til at påvirke årsregnskabet synderligt, fordi det bliver assistenten der overtager de sidste tre kampe.

Udskældt i Superligaen: Giver ikke meget for 'en kontroversiel oneliner'

Millionerne vælter ind: Han bliver klubbens næste kongesalg

AaB-legende takker af som assistent ved årets udgang

Blodet flød i AaB-gyser: Blændende Lucas tæt på at sænke FCK

De bedste billeder fra weekendens runde i Superligaen

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind