To målmandsdrop sænkede AaB

Sønderjyske rækker ud efter medaljer efter nyt comeback

AaB blev sat på plads i Aalborg. (Foto: RENÉ SCHÜTZE)
AaB blev sat på plads i Aalborg. (Foto: RENÉ SCHÜTZE)

AALBORG (Ekstra Bladet): Trods en drømmestart formåede AaB ikke at fastslå sin position som førsteudfordrer til FCK.

Sølvvalsen hjemme mod Sønderjyske endte i stedet 1-2 og understregede at AaB's sæson hastigt er i gang med at ryge af sporet.

Og den normalt så sikre AaB-keeper Nicolai Larsen må tage sin store del af ansvaret for nederlaget, da han var alvorligt indblandet i begge udeholdets mål.

Sejrene over Hobro og FC Nordsjælland havde ellers tændt et behørigt håb om, at nordjyderne havde en slutspurt i ærmet.

Men AaB har været skidt spillende i foråret. Og mod comeback-kongerne fra Sønderjyske blev de dårlige takter udstillet.

Rasmus Jönsson gav ellers AaB en drømmestart efter 11 minutter, da han huggede Jannik Pohls oplæg ind bag Marin Skender.

Pohl havde fået chancen i stedet for svagt spillende Lukas Spalvis. Og den unge AaB-angriber viste sig tilliden værdig.

Sønderjyske har imidlertid gjort det til sit særkende at komme tilbage i dette forår. Det skete senest i kampen mod AGF, hvor 0-1 blev vendt til 2-1.

Og Sønderjyske demonstrerede sit speciale på forudsigelig vis, da Marc Dal Hende efter et hjørnespark profiterede af, at Nicolai Larsen ikke kunne komme frem til bolden. Og han udlignede simpelt til 1-1 efter 17 minutter.

Efter den hidsige indledning faldt kampen i kvalitet og det sidste kvarter op mod pausen serverede noget af det ringeste fodbold i Superligaen dette forår.

Efter pausen forsøgte AaB at fremtvinge nok en føring. Jannik Pohl huggede lige ved siden af og en returbold efter Thomas Enevoldsens frispark lossede Kasper Pedersen himmelhøjt over.

Og det var hele tiden fornemmelsen, at Sønderjyske var det bedste bud på en vinder. Og den fornemmelse bekræftede Tommy Bechmann efter nok en tvivlsom aktion fra Nicolai Larsen, da han med brystet skubbede Pierre Kanstrups oplæg ind efter 70 minutter.

AaB formåede ikke for alvor at lægge et pres i slutfasen og Sønderjyske kunne have vundet større end 2-1, da Casper Olesen huggede på stolpen i overtiden.

Dermed rykker Sønderjyske op på andenpladsen - og det lugter for alvor af europæisk fodbold i grænselandet

11 kommentarer
Vis kommentarer