Topholdet sælger angriber og skuffer

AaB tabte tæt Superliga-kamp mod Esbjerg på et mål i anden halvleg af Esbjergs super-mand. Jannik Pohl var ikke med, fordi AaB er ved at sælge ham

AaB tabte skuffende til Esbjerg og misser dermed chancen for at ligge delt nummer et. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
AaB tabte skuffende til Esbjerg og misser dermed chancen for at ligge delt nummer et. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

SE MÅLET I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN

AALBORG (Ekstra Bladet): Esbjerg gjorde det igen. Fik det maksimale ud af at score et snoldet mål.

Matchet op mod Morten Wieghorsts succes-mandskab fra AaB hentede vestjyderne den tredje 1-0 sejr på stribe.

Matchvinder blev den målvarme finne Joni Kauko, der fornemt headede Lasha Parunashvilis sublime indlæg ind bag Jakob Rinne kort ind i anden halvleg.

Det var fornem belønning til oprykkerne efter en god start på anden halvleg. Og det lå hurtigt i luften, at det kunne blive afgørende i et opgør, der ikke lugtede af mange mål.

Esbjerg indledte sæsonen med at lukke mål ind i kassevis.

Men de seneste kampe har ændret på det. Den sene sejr over Sønderjyske blev sidste weekend fulgt op af den meriterende sejr i Brøndby.

AaB dummede sig mod Esbjerg. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
AaB dummede sig mod Esbjerg. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
 

Og de to kampe til nul har skabt en defensiv selvtillid, som blev mere og mere synlig, som kampen skred frem. Indskiftningen af den fallerede verdensstjerne Rafael van der Vaart kunne endda foretages uden at Esbjerg gav køb på soliditeten.

AaB sværmede godt nok om Esbjerg-målet til sidst, hvor Rasmus Thellufsen og Kasper Risgård havde gode forsøg. Men alt blev blokeret i gæsternes forsvar.

Og så kunne AaB til sidst ikke bruge det til så meget, at de havde domineret første halvleg stort.

Mål-maksimalisterne fra Esbjerg gjorde det som de er bedst til - vandt 1-0.

Allerede inden kampen kunne AaB-sportschef Allan Gaarde fortælle til TV3 Sport, at AaB-angriber Jannik Pohl ikke var med i truppen, fordi klubben er i gang med at sælge ham. En afløser skulle også være på vej. Se interviewet herunder.

Se også: Stort transferdrama: FCM vil kapre Brøndby-stjerne

Mathias Zanka Jørgensen og landsholdskammeraterne har været parate til at forlænge den gamle landsholdsaftale, men det har DBU, ifølge Zanka, ikke ønsket. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold - 27. aug. 2018 - kl. 20:00 Landsholdskonflikt rykker nærmere: Spillerne står fast

25 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere