Wieghorst fik sejr over AGF: Derfor var sejren sød

Morten Wieghorst fik søndag en sød hævn over AGF, der sendte den nuværende AaB-chef på porten med knap så fine vendinger. Wieghorst ville dog ikke høre tale om et hævntogt i Aarhus

AARHUS (Ekstra Bladet): Det sluttede langt fra lykkeligt, da AGF og Morten Wieghorst skiltes i december 2015.

Bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournais, kylede nærmest Wieghorst ud ad døren og begrundede afskedigelsen med to årsager: Dårlige resultater og samarbejdsproblemer mellem cheftræneren og sportschef Jens Andersson og direktør Jacob Nielsen.

Søndag var hovedpersonen tilbage i Aarhus i spidsen for sit nye mandskab, AaB. Og hævnen kunne ikke have været meget sødere for Morten Wieghorst, der dybt inde i overtiden kunne gå amok i jubelrus sammen med resten af AaB-staben, da Jannik Pohl sikrede sejren efter en tæt kamp mellem de to traditionsklubber.

Men hævn er ikke et ord, der har nogen fremtrædende placering i Morten Wieghorts ordbog:

- Jeg er ikke en person, der går op i hævn. Det kunne ikke være mere ligegyldigt for mig. Sejren bliver ekstra sød, fordi den kommer i overtiden efter en tæt fight, der kunne have gået begge veje. Da kampen først gik i gang, kunne jeg lige så vel stå i Slagelse som Aarhus.

- Jeg er da glad, men det er en glæde over at få tre point med mit hold. Glæden havde været lige så stor, hvis modstanderen havde været en hvilken som helst anden. Jeg har intet dårligt at sige om min tid i AGF, og jeg har slet ikke noget behov for at sparke bagud, lød det fra Morten Wieghorst.

AaB sikrede sig sejren i overtiden. Foto: Polfoto
AaB sikrede sig sejren i overtiden. Foto: Polfoto
 

Med sejren er AaB nu kun et point fra målet om en top-seks og et mesterskabsslutspil, mens AGF’s mulighed for at opnå det samme nu blot er teoretisk.

Men det var ikke kun den målbare effekt i tabellen, som Morten Wieghorst var tilfreds med i sin officielle AaB-debut.

- Vi havde kun fem runder til at hente fire point. Nu er der ét point tilbage og fire runder, så det er klart, at det var en vigtig sejr. Men vi har altså også tegningen til fremtiden på plads. Jeg tæller seks-syv unge spillere fra Aalborg og omegn på holdet, ligesom vi får to af vores angribere på måltavlen i dag. Så der er masser at smile over, sagde en glad AaB-chef.

Målscoreren til 1-0, nyindkøbet Jakub Sylvestr, kunne heller ikke have ønsket sig en meget bedre begyndelse på tilværelsen i AaB.

Den slovakiske angriber, med seks landskampe på cv’et, lignede særligt i anden halvleg den skarpretter, som AaB skreg på hele efteråret, da nordjyderne producerede et hav af chancer, men brændte de fleste.

- Jeg er glad for at komme i gang med at spille igen og score mål. Det er det, jeg er kommet til Aalborg for. Jeg havde en meget hård periode til slut i Nürnberg, og jeg er lykkelig over at komme så godt igang med tre point og et mål, sagde Jakub Sylvestr, der også viste overskud, da han blev spurgt til, hvor mange mål, man kan forvente at ham i foråret:

- 50! Nej, det er svært at sige, hvad der skal til, før klubben og jeg selv er tilfreds. Nu skal vi blandt de seks øverste, og vi tog et fint skridt mod AGF. Det er klart, at min rolle blandt andet er at score mål, og jeg håber da at sætte mit aftryk på Superligaen, men jeg skal kende mere til niveauet, før jeg kan svare præcist, lød det fra Sylvestr.

AaB står foran endnu en Superliga-nøglekamp, når man på søndag tager imod Silkeborg, der pludselig også har meldt sig ind i kampen om mesterskabsslutspillet.

Overtidsdrama da Wieghorst fik sin hævn i Aarhus

Bamse-ballade i Aalborg: 'I snylter på syge børn'

Så ruller 'suppen' igen: Få det fulde overblik her

Zanka: Kan godt se, hvorfor folk kalder mig arrogant

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde