Wieghorst svarer igen: - En træner er afhængig af en god sportsdirektør

Morten Wieghorst mener, at forventningerne er for høje til AaB, og at han afleverer klubben inden for målsætningen

Morten Wieghorst er færdig i AaB. Ekstra Bladets sportschef forklarer, hvad der er gået galt i Aalborg. Producer: Martin Lorentsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

AaB meldte mandag morgen ud, at Morten Wieghorst ikke skulle fortsætte som cheftræner for det nordjyske fodboldflagskib.

Fyringen kom på baggrund af resultaterne, der har budt på blot én sejr i de seneste 12 Superliga-kampe og en uforløst offensiv, der kun har leveret godt ét mål i snit pr. kamp under Morten Wieghorst.

Mandag aften har Morten Wieghorst givet interview til Ekstra Bladet, og den nu forhenværende AaB-chef er ikke overraskende ærgerlig og uforstående over fyringen.

- Den sportslige ledelse og jeg havde en klar aftale om at sætte os sammen til december og tale om fremtiden. Jeg har udelukkende fokuseret på at få holdet til at præstere så godt som muligt og få den sejr, som vi har jagtet så hårdt dette efterår.

- Jeg synes, det er et meget ærgerligt tidspunkt, fyringen falder på, fordi vi var godt på vej spillemæssigt, og der kun manglede tre kampe i efteråret.

- Jeg efterlader holdet inden for målsætningen om top-seks i en meget tæt Superliga, hvor jeg mener, vi ikke skulle rykke meget for at gøre et point til tre. Jeg anerkender, at vi har fået for få sejre, men målsætningen blev opfyldt sidste sæson, og den er bestemt inden for rækkevidde i år også, siger Morten Wieghorst.

Fyring kom som et chok: Sagde ikke farvel til spillerne

Hvad siger du til sportsdirektør Allan Gaardes udmelding om, at du ikke har formået at forløse offensiven?

- Jeg er ikke interesseret i mudderkastning, men jeg vil bare sige, at en træner også er afhængig af godt sportsdirektør-arbejde, siger Morten Wieghorst og fortsætter.

- I det hele taget synes jeg, man bør kigge på de forventninger, der er til AaB i Superligaen. Her tænker jeg, når man tager højde for økonomiske midler, faciliteter, kvalitet i spillertruppen osv. Her er der i hvert fald tre andre klubber, som ligger markant over AaB, og så er der et bredt midterfelt, hvor afstanden ikke er så stor.

- Jeg synes med rette, man kan spørge, om AaB kan tillade at forvente en meget højere placering i tabellen - i hvert fald hvis man kigger kontinuerligt på det, siger Morten Wieghorst.

Allan Gaarde (tv.) og Morten Wieghorst (th.) fik ikke forløst tingene sammen i Aalborg. Foto: René Schütze
Allan Gaarde (tv.) og Morten Wieghorst (th.) fik ikke forløst tingene sammen i Aalborg. Foto: René Schütze
 

Efter Superliga-fyring: - Pilen peger på ham næste gang

Morten Wieghorst fik ikke mulighed for at sige farvel til sin spillertrup mandag, men det var ikke, fordi den fyrede træner stormede ud af sit kontor i arrigskab, da fyresedlen blev afleveret.

- Jeg var til møde med Allan Gaarde og Thomas Bælum på stadion, hvor jeg fik at vide, jeg ikke skulle fortsætte som chef, siger Morten Wieghorst og fortsætter.

- Jeg blev derefter frarådet at tage ind og sige farvel til truppen, da Allan Gaarde gerne ville have mulighed for at give spillerne beskeden først. Så jeg hentede mine ting på træningsanlægget og fik sagt farvel til et par enkelte medarbejdere i staben, og så forlod jeg anlægget i ro og orden. Jeg får forhåbentlig lejlighed til snart at sige ordentligt farvel til spillerne.

- Men jeg vil gerne takke spillertruppen for et rigtig godt samarbejde de seneste to år, ligesom jeg har været meget glad for samarbejdet med hele staben. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan sætte en finger på det arbejde, der er blevet leveret på træningsbanen i Aalborg.

Kæmpe kåring: Her er Superligaens stjerneskud og skuffelser!

Undrer sig over pludselig Superliga-fyring: - Virker meget markant

Superliga-træner færdig

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind