Årets målfest i Parken: Otte mål i topkampen

FC Midtjylland bed godt fra sig i perioder, men FC København vandt alligevel topkampen mod ulvene med bemærkelsesværdige 5-3

FC København sprudlede mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen)
FC København sprudlede mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Socialdemokraten Ståle Solbakken havde en god 1. maj. Sol, røde faner og tre point!

FC København holdt i 1 halvleg sin egen lille festdag på arbejdernes internationale kampdag og skulle kun bruge ni minutter på at sætte FC Midtjyllands snart forhenværende mestre på plads i Parken med to hovedstødsscoringer.

I en hæsblæsende 2. halvleg kunne de formentlig kommende mestre ikke helt holde kadencen, og FC Midtjylland formåede flere gange at bringe spændingen ind i opgøret.

3-3 endte de sidste 45 minutter, men i kraft en suveræn 1. halvleg snuppede FCK en 5-3-sejr og trækker dermed yderligere fra i toppen af Superligaen.

Overfaldt FCM fra første fløjt
Københavnerne overfaldt midtjyderne fra første fløjt, og i kampens første minutter lignede FC Midtjylland en flok spillere, der lige var tumlet ind fra festen i Fælledparken lige ved siden.

FCK sendte straks to varselsskud af mod det midtjyske mål. I kampens første minut susede et indadskruet frisparksindlæg fra Peter Ankersen lige forbi den ene stolpe, og et par minutter senere sendte Youssef Toutouh en smuk heltflugter mod målet.

Mikkel Andersen fik reddet, men var chanceløs, da Ludwig Augustinsson i femte minut smed et hjørnespark lige ind i hovedet på anfører Thomas Delaney.

FCK-krigeren havde sat sin unge markør Rasmus Nissen og headede Superligaens førerhold i front. På det tidspunkt havde FC Midtjylland dårligt nok været oppe på FCK’s banehalvdel, og mestrene fik et leverstød mere kort efter.

Peter Ankersen slog i det niende minut et sukkersødt indlæg ind i FCM-feltet, og Federico Santander havde ingen problemer med heade FCK på 2-0.

Der var masser at juble over for FCK (Foto: Lars Poulsen)
Der var masser at juble over for FCK (Foto: Lars Poulsen)
 

FC København kunne lette foden en smule fra speederen, men var stadig det klart dominerende hold. FC Midtjylland havde meget lidt at byde på, og reelt handlede det for dem om at begrænse skaden efter mareridtsstarten.

Det var tæt på at blive 3-0 til FC København lige før pausen, da Thomas Delaney fik en god skud-mulighed i feltet, men Mikkel Andersen reagerede hurtigt og klarede forsøget.

Thomas Delaney var i 2. halvlegs andet minut meget tæt på at blive dobbelt målscorer, da han igen smuttede fra Rasmus Nissen på et hjørnespark.

Men på selve målstregen reddede Jakob Poulsen sit hold, da han headede bolden op på overliggeren. Og i stedet for 3-0 til hjemmeholdet, fik de midtjyske gæster reduceret i 50. minut, da Martin Pusic efter lidt klumpspil fik skrabet bolden i mål.

Så var FC Midtjylland med igen. I 21 sekunder. Så tog Benjamin Verbic sagen i egne fødder og hamrede bolden ind bag Mikkel Andersen efter en smuk soloaktion. 3-1 til FC København og ro på igen.

FC Midtjylland ville dog ikke give sig, og med en halv time igen kastede Jakob Poulsen fornyet spænding ind i det underholdende topopgør.

Federico Santander begik frispark uden for eget felt, og det er farligt, når man møder FC Midtjylland. Anfører Jakob Poulsen sendte bolden over FCK-muren og ind bag Robin Olsen. 3-2.

FC Midtjylland kom igen og igen tilbage i kampen (Foto: Lars Poulsen)
FC Midtjylland kom igen og igen tilbage i kampen (Foto: Lars Poulsen)
 

Det ville Delaney ikke finde sig i, og FCK-anføreren var – igen, igen – farlig i forbindelse med et hjørnespark. Han timede sit løb bedre end Midtjylland-målmand Mikkel Andersen og kom først på bolden, men sendte den lige over.

FC Midtjylland sendte store Onuachu ind i stedet for en skuffende Pione Sisto og fik i perioder trykket FCK.

FCM-scoring annulleret
Midt i 2. halvleg fik de bolden i nettet, men Martin Pusic var lige nøjagtig i offside, og scoringen blev korrekt annulleret.

Ikke meget var lykkedes for Nicolai Jørgensen i de første 70 minutter, men han stod bag det perfekt indlæg, som Benjamin Verbic headede forbi målet tyve minutter før tid.

Samme Jørgensen kom på scoringstavlen et kvarter før tid, da Rilwan Hassan hægtede Youssef Toutouh i feltet.

Der er set større straffespark i denne sæson, men fløjtet blev det, og FCK’s landsholdsangriber var sikkerheden selv fra pletten. 4-2 til FC København, og Ståle Solbakken kunne slappe en smule af...

FC København sprudlede mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen)
FC København sprudlede mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen)

Men også kun en smule. For med ti minutter igen gjorde Jakob Poulsen det igen.

Han sendte et frispark over FCK-muren og med hjælp af stolpen og ikke alt for overbevisende målmandsspil af Robin Olsen endte bolden i nettet. 4-3.

Det var en vanvittig 2. halvleg, og det fortsatte bare. FCK kunne ikke forsvare sig imod Jakob Poulsens frispark, og FC Midtjylland kunne ikke forsvare sig imod FCK’s hjørnespark.

Med fem minutter igen fik de ikke ekspederet bolden væk, så Jørgensen kunne lade højrebenet og brage bolden ind. 5-3.

Det blev kampens sidste scoring, og med sejren har FCK nu syv point ned til SønderjyskE på andenpladsen, mens FC Midtjylland er 11 point efter med kun seks runder igen.

Tak for underholdningen, og lad os bare nuppe otte mål mere, når FCK og AGF torsdag mødes i pokalfinalen i Parken.

FC København scorede allerede tidligt i kampen to gange på kort tid:

229 kommentarer
Vis kommentarer