Absurd få tilskuere: Start-debutant viste vejen

Oliver Drost viste i sin første Superliga-kamp fra start, at han kan blive en vigtig spiller for klubbens kamp om top-seks

FARUM (Ekstra Bladet): Right To Dream Park dannede rammen om opgøret mellem FC Helsingør og AC Horsens i søndagens tidlige Superliga-opgør, og AC Horsens rejser hjem med en 2-0 sejr i en kamp, hvor FC Helsingør bed godt fra sig og viste, at de sagtens kan spille fodbold og ikke er bange for det.

AC Horsens viste sig dog at være mere skarpe end FC Helsingør, og derfor vandt de også fortjent i søndagens tidlige Superliga-opgør.

Hjemmebanen flyttet
Klubben fra det nordlige Sjælland så sig nødsaget til at rykke hjemmebanen fra de sædvanlige rammer og til Farum, da banen led af frost, og det kostede lidt på antallet af tilskuere.

Kampen blev spillet foran 568 tilskuere, der er det laveste tilskuertal i mange år, og det 15. laveste i Superliga-historien. Rekorden indehaves af B93 i 1999, hvor blot 180 tilskuere så 0-5-nederlaget mod Viborg.

FC Helsingør lod sig ikke gå på af de uvante rammer og startede kampen i højt tempo. Det kastede en chance af sig allerede efter to minutter, da Matheus Leiria via fint kombinationsspil i højre side, kom frem til kampens første chance.

Siden Mikkel Qvist gjorde sit indtog på AC Horsens Superliga-mandskab, har indkast fået en helt ny betydning. Efter fem minutter var et af hans lange indkast tæt på at give AC Horsens en føring, men Simon Okosun headede bolden over mål.

Absurd få tilskuere i Farum. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Absurd få tilskuere i Farum. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Kort efter kom Nicolas Mortensen frem til en kæmpe mulighed, da han alene med Jesse Joronen sparkede bolden lige på den finske keeper. Returen havde han ikke mere held med, da den blev blokeret.

Generelt forsøgte FC helsingør sig med kombinatonsspil til at lirke AC Horsens stærke deffensiv op, mens AC Horsaens var mere direkte i kampens indledning.

Bo Henriksen havde valgt at starte med Oliver Drost for første gang, og den hurtige angriber viste, at han bruges på et fysisk stærkt AC Horsens-mandskab.

Først erobrede han bolden fra Pascal Gregor midt på banen og driblede ned mod målet men måtte se sit forsøg blokkeret , siden lagde han en fremragende bold til Jonas Borring, der heller ikke blev behandlet efter fortjent.

AC Horsens skarpest
I anden halvleg viste AC Horsens et mere aggressivt udtryk, og det gav pote efter 54 minutter, hvor Oliver Drost, der for første gang startede inde i en Superliga-kamp, bragte Den Gule Farer i front.

Målet kom efter at Aris Vaporakis ellers havde afværget et indlæg, men bolden faldt ned for fødderne af Oliver Drost, der fik bugseret bolden over stregen og ind til en AC Horsens-føring.

Scoringen fik FC Helsingør længere frem på banen, og det kastede et par chancer af sig. Den største tilfaldt forsvarsspilleren Martin Fisch, der måtte se sit hovedstød fra tæt hold ende i handskerne på Jesse Joronen.

AC Horsens var fortsat farlige på omstillingerne, og Simon Okosun burde have lukket og slukket kampen efter en times spil. Den høje midtbanespiller fik bolden inde tæt under mål, men hans hovedstød ramte undersiden af overlæggeren og gik ud i spil igen.

Kampen bølgede frem og tilbage i slutningen, og det skulle lykkedes AC Horsens at få scoret målet, der lukkede kampen. Peter Nymann tog et løb med op i feltet og fik bolden serveret af indskiftede Hallur Hansson. Højrebacken svigtede ikke og lukkede kampen med sit mål til 2-0.

Dermed kan AC Horsens rejse hjem med tre vigtige point, mens FC Helsingør trods nederlaget fik oprejsning for blamagen i Odense sidste weekend.

SE BEGGE KASSER FRA KAMPEN I KLIPPET ØVERST

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var med til at sikre Danmark sejren ved EM. Foto: AP Photo/Sadiq Asyraf Badminton Danmark vinder EM-guld: 'Det er den fedeste følelse!'

Thomas Bjørn gik ned på sidstedagen. Foto: All Over Golf Thomas Bjørn går ned på sidstedagen

17 kommentarer
Vis kommentarer