Spelmann sænkede sine hjemmedrenge

Brøndby IF måtte se sig slået 2-0 af AC Horsens, der havde fire tidligere Brøndby-spillere i startopstillingen

Martin Spelmann havde med et mål og en assist en altafgørende rolle i AC Horsens' afmontering af Brøndby IF. (Foto: Claus Bonnerup)
Martin Spelmann havde med et mål og en assist en altafgørende rolle i AC Horsens' afmontering af Brøndby IF. (Foto: Claus Bonnerup)

Listen over Brøndby-talenter, der de senere år er søgt væk fra klubben, enten i jagt på spilletid, udfordringer eller lønstigning, er efterhånden temmelig lang.

Søndag blev Vestegnens helte sænket af en af forårets indtil nu helt store Superliga-profiler, ihærdige Martin Spelmann, og af Johan Absalonsen, der ligesom Martin Retov og Morten Rasmussen er havnet i AC Horsens, hvor det går - nå ja, temmelig godt lige nu.

Spelmanns føringsmål til 1-0 blev dog skabt på Brøndbys egen fejl.

Michael Tørnes kastede i det 29. minut bolden ud til en presset Mike Jensen, Kenan Hajderevic prikkede bolden fra ham og hen til en fri Martin Spelmann, som kunne løbe lige mod Tørnes og sparke bolden sikkert i nettet.

Det var ellers Brøndby, der skabte de største chancer i 1. halvleg.

Spelmann med i begge mål
Simon Makienok havde to store muligheder, hvoraf den ene blev headet på stolpen, Dennis Rommedahl brændte på en friløber, og Horsens var heldige med at kunne fortsætte med 11 mand på banen, efter at Morten Rasmussen havde lagt Mikkel Thygesen ned i et løb mod mål.

Tørnes gjorde i 2. halvleg skaden god igen, da han præsterede to stærke redninger på forsøg fra Ken Fagerberg og et hovedstød tæt under mål.

Simon Makienok kom igen i 2. halvleg til en god hovedstødsmulighed, og Nikolaj Agger brændte en kæmpechance, da han var alene igennem med Frederik Rønnow.

Den unge Horsens-keeper var en af kampens bedste, da han reddede det, der kom, og et par gange kom godt ud og pressede Brøndby-angriberne til overplacerede afslutninger.

Fem minutter før tid lagde Spelmann op til Johan Absalonsens 2-0-mål, da han sprintede afsted på højre kanten og lagde en aflevering bagud til en helt fri Absalonsen.

Alle kampfakta her: AC Horsens-Brøndby IF 2-0

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere