Macena har kæmpet for dansk succes

Gilberto Macena har haft det godt i AC Horsens, men han ser også frem til de nye udfordringer i Kina

Gilberto Macena vinker farvel til dansk fodbold. (Foto: Ernst van Norde)
Gilberto Macena vinker farvel til dansk fodbold. (Foto: Ernst van Norde)

Med 11 mål er Gilberto Macena ikke blot topscorer i AC Horsens. Brasilianeren er også topscorer i hele Superligaen, og det er noget, han har kæmpet for i mange år.

Succesbølgen udnytter 27-årige Macena nu til at skifte til kinesisk fodbold, hvor Shandong Luneng bliver hans fremtidige arbejdsgiver.

- Jeg har kæmpet for at få succes i dansk fodbold, og nu er jeg blevet topscorer i Superligaen som næsten 28-årig.

- Hvis jeg skulle have nye udfordringer, så var det også nu, for karrieren som fodboldspiller er kort, og jeg har fået en god kontrakt i en stærk liga, siger brasilianeren i en pressemeddelelse.

Se også: Horsens-træner: Macenas afløser er fundet

Macena har det blandet med at sige farvel til Horsens, som han har spillet for siden 2006.

- På den ene side er jeg ked af at forlade AC Horsens, der er blevet min hjerteklub, og forhåbentlig får jeg mulighed for at komme tilbage og sige ordentligt farvel til fansene på Casa Arena Horsens, hvor jeg har nydt at spille.

- Jeg har været rigtig glad for folk i klubben og mine holdkammerater, som jeg vil savne, men jeg må også sige, at jeg glæder mig til nye udfordringer i en kinesisk storklub med mange dygtige spillere.

- Jeg har allerede talt med klubbens to brasilianere Obina og Fabiano. Jeg kender dem ikke personligt, men som fodboldspillere, og de er meget dygtige, fortæller Gilberto Macena.

Macenas klubskifte er den største handel, Horsens nogensinde har foretaget sig, og handlen regnes i forskellige medier for at indbringe klubben over 10 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer