Horsens-træner: Macenas afløser er fundet

AC Horsens-træner Johnny Mølby griner med det ene øje og græder med det andet over at miste Gilberto Macena

Johan Absalonsen skal udfylde hullet efter Gilberto Macena. (Foto: Benjamin Kürstein)
Johan Absalonsen skal udfylde hullet efter Gilberto Macena. (Foto: Benjamin Kürstein)

Angriberne Ken Fagerberg og Johan Absalonsen skal løfte arven efter Gilberto Macena i AC Horsens.

Efter salget af Superligaens topscorer er Horsens nødt til at stole på klubbens offensive tilgange, som er hentet i januars transfervindue.

Horsens-træner Johnny Mølby er sikker på, at Horsens er rustet til udskiftningen i angrebet med tilknytningen af Fagerberg og Absalonsen.

Macena-salg endelig på plads

- Vi har været på forkant ved at hente Ken Fagerberg og Johan Absalonsen, der er andre typer end Gilberto Macena, men det er dygtige spillere, og de vil være med til at fastholde holdets niveau.

- Jeg ser ingen grund til at ændre vores sportslige målsætning på grund af salget af Gilberto Macena, understreger Johnny Mølby i en pressemeddelelse.

Det er dog med blandede følelser, at Mølby siger farvel til Macena, som siden 2006 har været en af klubbens bedste spillere.

- Hvis man ser rent sportsligt på det, så er vi ked af at miste en dygtig spiller, der ligger nummer et på topscorerlisten i Superligaen og har været med til at udvikle holdet i den rigtige retning, men omvendt er jeg også glad på hans vegne.

Gilberto skifter til Shandong Luneng Taishan F.C.

- Salget af Gilberto Macena er et skridt i den rigtige retning for klubben og et bevis på, at vores måde at spille fodbold på har betydet, at flere har fået øjnene op for AC Horsens, mener Mølby.

- Det betyder også, at vi som klub bliver mere attraktiv for nuværende og fremtidige spillere, der kan se, at vi kan hente en ukendt spiller, udvikle ham til at være en profil og sælge ham videre for et stort millionbeløb, fortæller Mølby.

Horsens ligger nummer fire i Superligaen.