Macena: Starten på en stime

Gilberto Macena er yderst tilfreds med sit første superliga-hattrick i 3-1-sejren over Sønderjyske

Gilberto Macena var jublende glad efter sin store succes med tre scoringer mod SønderjyskE – en succes, der betød, at Horsens kom tilbage på sejrssporet efter fire kampe uden fuld pointgevinst.

- Jeg var skarp i dag – så skarp, som jeg gerne vil være i alle kampe. Under alle omstændigheder er dette ensbetydende med styrket selvtillid og forhåbentlig starten på en stime af mål fra min side, sagde tre-måls-skytten – og sendte samtidig en venlig hilsen til angrebsmakker Henrik Toft.

Det kan også fastslås, at den tidligere Køge- og OB-spiller bruger sin fysiske styrke på glimrende vis – og det giver Macena meget mere plads at arbejde på, end det eksempelvis var tilfældet i det forår, hvor han havde endda meget svært ved at ramme plet.

Horsens-kaptajn Niels Lodberg roste også holdets to angribere, og han var samtidig lettet over Macenas træfsikkerhed.

For dermed slap han ustraffet fra at misbruge et straffespark, hvor han forsøgte sig med at sparke blødt, dybt i bolden. Men den røg over målet på et tidspubnkt, hvor gæsterne kunne have lukket kampen med en scoring til 3-1.

- Det er første gang, at jeg misbruger i 12 forsøg. Og jeg har to gange tidligere – blandt andet i Parken - haft held med at afslutte på samme måde. Derfor forsøgte jeg igen, sagde Lodberg, der også kan se frem til at skyde næste gang Horsens får tilkendt et forsøg fra 111-meter-pletten.

Træner Johnny Mølby:

- Når man misbruger på den måde, kommer det til at se dumt ud. Men det rokker ikke ved, at han har klasse som straffesparkskytte. Derfor er det også ham, der skal ekspedere vores næste forsøg, sagde Mølby.