Gilberto vidste den var inde

Gilberto Macena var ikke i tvivl om, at bolden var over stregen, da han scorede mod AGF

Gilberto Macena. (Foto: Ernst van Norde)
Gilberto Macena. (Foto: Ernst van Norde)

Endelig. Langt om længe blev AC Horsens tilgodeset omkring en hårfin afgørelse.

En uge efter, at Søren Jochumsen brokkede sig til udvisning over Brøndbys tvivlsomme udligning til 2-2 og Kenneth Emil Petersen hentede sig tv-karantæne, nåede retfærdigheden endelig frem til Kent Nielsens tropper.

For AGF-målmand Steffen Rasmussen nåede at rage bolden til sig omkring mållinjen, da Gilberto Macena efter 75 minutter afsluttede på Thomas Kortegaards giftige indlæg.

Men den jublende brasilianer slap for at sænke sine triumferende arme. På sidelinjen vinkede dommerassistenten bekræftende med sit flag. Bolden var inde... mål. 1-0 - fuldt fortjent belønning til de gule, der havde været det mindst ringe mandkab på dagen.

- Jeg var faktisk ikke i tvivl om at bolden var inde... Men jeg vidste ikke om jeg var offside. Derfor var jeg lidt usikker på scoringen, sagde målscorer Gilberto Macena, der stadig kunne undre sig over det godkendte mål i Brøndby.

- Den i Brøndby tror jeg stadig ikke var inde. Jeg forstår ikke hvordan det mål blev godkendt, sagde målskytten, der ærgrede sig over, at sejren over AGF fordampede med Peter Graulunds udligning kort før slutfløjtet.

Det point betyder, at AGF-træner Ove Pedersen er klar til at afskrive nedrykning som et tema i Århus.

- Det her point, det er farvel til bunden. Nu kan vi godt tillade os at være optimistiske, mente Ove Pedersen, der kom med dagens mest rammende karakteristik af november-knokleriet i Horsens.

- Det var en typisk 0-0 kamp, der bare endte 1-1.