Bo H klar til ny finale: 50/50 mod Vendsyssel

Det var på tide, men AC Horsens fandt endelig formlen til at spille ordentligt fodbold i søndagens direkte nedrykningsgyser mod Esbjerg, der blev sendt ned i næstbedste række af et velspillende Horsens-hold

HORSENS (Ekstra Bladet): Bevares, dødbolde var stadig essentielle for østjyderne, og ja, man tog lang tid om at udføre dem, men også i det åbne spil udklasserede AC Horsens et svagt spillende Esbjerg-hold, der misvisende slap af sted med blot et 3-2 nederlag.

Særligt Hallur Hansson, Lasse Kryger og Kjartan Finnbogason fandt ind i et smukt samarbejde i front, og Bo Henriksen går nu ind til de næste nedrykningsdramaer i rækken med en god mavefornemmelse.

- Det er rart for gutterne, at de får vist omverden, de godt kan spille fodbold. Jeg har sgu godt vidst det hele tiden, men medierne har ikke rigtig bidt på, lød det fra Bo Henriksen på vanlig selvtillidsfuld manér.

- Vi spillede en semifinale mod Esbjerg, og nu er vi heldigvis klar til finalen mod Vendsyssel. Det er jo nærmest vanvid, hvis en klub med vores budget formår at overleve i Superligaen. Jeg synes, vi udspiller Esbjerg på næsten alle parametre, og det er fortjent, vi får endnu en chance for at redde livet. Og det er med en god fornemmelse, jeg går ind til de kampe efter vores præstation mod Esbjerg, sagde Bo Henriksen.

Den sidste hurdle, der står mellem AC Horsens, Bo Henriksen og endnu en sæson i Superligaen, er som nævnt, Vendsyssel FF, der snublede i oprykningsfinalen mod Hobro i weekenden.

62570974.jpg
Selv om AC Horsens har en hel sæson i landets bedste række på bagen, vil Bo Henriksen ikke udskrige sit eget hold til at være kæmpe favoritter i dysten mod Erik Rasmussen og co.

- Hvis det bliver varmt, har vi da en bedre chance, lød det drillende mod Erik Rasmussen, der gav varmen en del af skylden for nederlaget mod Hobro.

- Ej, jeg ser opgøret mod Vendsyssel som 50/50, og så vil du og andre kloge hovedet nok rynke på næsen, fordi vi kommer fra Superligaen og de fra 1. division. Men Vendsyssel er et godt hold, der spiller god fodbold under en god træner. Det bliver helt tætte og fede kampe for os, men man tager fejl, hvis man tror, opgaven bliver lettere mod Vendsyssel end mod Esbjerg, sagde Bo Henriksen.

AC Horsens indleder dobbeltopgøret mod Vendsyssel hjemme onsdag, inden den samlede vinder findes på søndag i Nordjylland.

TV: Hør Esbjerg-boss udtale sig kort efter kampen:

Skuffet EfB-chef: Svært at redde klubben med så mange udskiftninger

Fejl på fejl på fejl: Esbjerg sank i afgrunden

Esbjerg og Horsens i åben kamp om at undgå sorteper

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen