Brøndby dummer sig i tåge-drama

Brøndby holdt trit med FC Midtjylland i guldkampen, mens AC Horsens ligger lunt i svinget til top-seks. Det blev facit efter en tæt kamp i en endnu tættere tåge

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AC Horsens

HORSENS (Ekstra Bladet): Det lykkedes hverken for Horsens eller Brøndby at få fuldt udbytte for anstrengelserne søndag aften efter en intens dyst, der sluttede 1-1 i den tætte, østjyske tåge.

Indsatsen var ellers høj for begge mandskaber, der gik hårdt efter de tre point. Med en sejr kunne Brøndby nemlig trække fra FCM i guldkampen, mens AC Horsens endegyldigt kunne sikre sig en plads i mesterskabsslutspillet med tre point på kontoen.

Men det hele endte altså en smule uforløst i en ellers spændende kamp.

Det var gæsterne, der satte sig på flæsket fra start, og særligt Hany Mukhtar og Kasper Fisker forsøgte at skinne gennem tågen på den centrale midtbane. Meget gik igennem de to Brøndby-folk, der var boldsikre og eminente til konstant at drive bolden frem mod Jesse Joronens mål.

Det var også Kasper Fisker og Hany Mukhtar, der tegnede sig for et par fine muligheder fra distancen, inden den naturlige føring kom efter 38 minutter.

doc6z86c29084215ljbaig5.jpg
Her var det dog Kamil Wilczek, der stjal rampelyset, da polakken køligt sendte føringen ind med venstrebenet på godt forarbejde fra Mukhtar og Teemu Pukki, der viste godt blik for makkeren på kanten af feltet.

Det var på ingen måde fordi, AC Horsens lagde sig uden kamp, men Den Gule Fare blev ganske simpelt overmatchet på midten, ligesom Paulus Arajuuri og Benedikt Röcker havde godt fat på dødboldene i første halvleg.

Der skulle dog ikke gå mange sekunder af anden halvleg, før opdækningen svigtede for Brøndby, og Horsens slog til på det foretrukne våben: En dødbold.

Den 1,98 meter høje Simon Okosun gav sin opdækker, Benedikt Röcker, et lille puf, da hjørnesparket blev sendt afsted, og Röcker mistede både et skidt og fokus på Simon Okosun, der kunne sætte sin skaldepande på læderet og kraftfuldt bringe balance i regnskabet.

Se målet her:

Brøndby forsøgte at genskabe overtaget efter hjemmeholdets udligning, men Horsens var gode til at stresse guldaspiranterne, og det var kun, når Hany Mukhtar lavede noget magisk med kuglen, at Brøndby for alvor satte sig igennem.

Faktisk skabte hjemmeholdets rapfodede Oliver Drost en god mulighed for sig selv med 20 minutter igen, da han driblede forbi Anthony Jung og kom alene mod Frederik Rønnow. Brøndby-keeperen kunne dog parere med foden fra en spids vinkel.

Ingen af holdene kom det afgørende mål nærmere, og dermed må AC Horsens vente med at få sin slutspilsskæbne afgjort til næste runde, mens Brøndby og FC Midtjylland stadig er helt lige i Superligaens top.

Stjernen skadet: Eriksen tryller i Tottenham-chok

Iskold: Her scorer Griezmann super-kasse

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby

En halv time om Brøndby: Snupper de guldet - og hvordan står de rustet til fremtiden

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING