- Det her gør ekstra ondt!

AC Horsens fik knust sit spinkle Superliga-håb af Vejle. De gule satser på en hurtig tilbagevenden til det fineste selskab

Highlights: Vanvittigt drama - Horsens rykker ned efter vildt kollaps mod Vejle.
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AC Horsens

Det var ikke det store chok, der blev udløst fredag aften, da AC Horsens endegyldigt blev erklæret død og begravet i Superligaen for denne gang.

Men måden det skete på, det kunne ikke være meget værre, hvis man holder med Horsens.

Hvem ka'? Onugkha! Et hattrick fra den indskiftede russer sendte endegyldigt Horsens i 1. division. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvem ka'? Onugkha! Et hattrick fra den indskiftede russer sendte endegyldigt Horsens i 1. division. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Foran 3-0, tæt på 4-0 og alligevel knækkede Den Gule Fare fuldstændig sammen i slutminutterne og smed sejren mod Vejle og ustyrlige German Onugkha.

- Det er selvfølgelig ikke sjovt at rykke ned, men måden det sker på… Det gør ekstra ondt, sagde Louka Prip, der omsatte to straffespark i første halvleg.

- Det er vores sæson i nøddeskal. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi har smidt en kamp på gulvet i slutminutterne. At det er imod Vejle, gør det bare endnu værre. Vi blev alt for bange for at få en succesoplevelse, lød det fra Louka Prip.

Jens Berthel Askou måtte se sit hold smelte sammen mod Vejle og rykke ud af Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jens Berthel Askou måtte se sit hold smelte sammen mod Vejle og rykke ud af Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Den sportslige ledelse i AC Horsens har længe kunnet læse skriften på væggen i denne sæson. Overlevelse har reelt aldrig været tæt på, efter sæsonindledningen tog samme rute som den, Titanic begav sig ud på i 1912.

Efter sommer står den derfor på 1. division i Horsens, men målsætningen om en hurtig retur til Superligaen er soleklar.

- Vi skal tilbage i første hug. Det vil blive meldt meget klart ud fra bestyrelsen, lød det uden tøven fra sportschef Niels Erik Søndergård, der uddybede.

- Vi vil blive tvunget til at skrue en anelse ned for lønbudgettet, da det er helt andre summer, der er i 1. division. Når det er sagt, så vil vi være i stand til at holde det sportslige setup nogenlunde. Vi har nogle kontraktudløb og lejeaftaler, der næppe bliver fornyet, men det skal vi først til at kigge på nu.

- Vi vil fortsat give de unge chancen, men det bliver et meget konkurrencedygtigt AC Horsens-hold næste sæson. Derfor er målsætningen også allerede klar.

AC Horsens har været i Superligaen siden sommeren 2016.

Dommen:

Det elendige efterår kostede dyrt for AC Horsens, der i sidste ende ikke var klar til, at Bo Henriksen smed tøjlerne i klubben.  

Det blev aldrig et match med Jonas Dal, og da Jens Berthel Askou begyndte at få bare lidt styr på tropperne i foråret, var det for sent. Og lad os være ærlige. Der er stadig et kæmpe arbejde at gøre i AC Horsens. 

Sammensmeltningen mod Vejle viser meget godt, hvordan de gules sæson har været. Det er et hold, der er vant til at tingene kører af sporet. Det er næsten utilgiveligt at smide 3-0 på en halv time mod et Vejle-hold, der var på tærsklen til at smide håndklædet i ringen.  

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind