Drama: Groggy keeper sendt til tælling

FCN mistede målmanden kort før pausen og måtte sende 20-årig Ajax-spiller på kassen, da Horsens og FCN spillede 0-0

HORSENS (Ekstra Bladet): Det er da godt, der ikke er tag over stadion i Horsens – for så var der sgu kommet buler i loftet! Colin Todd sad relativt veloplagt bænket på pressepladserne i en langt fra overbefolket arena, og Peter Sørensen var såmænd også på plads for at spotte kommende modstandere til hhv. Esbjerg og Silkeborg.

De to cheftrænere så næppe noget, de ikke vidste i forvejen. Et Horsens-mandskab med plus fem år i snit i startopstillingen (27 mod 22 år) og plus fem-seks centimeter i gennemsnitshøjde.

Ikke at det betød det vilde, for genkomne Pascal Gregor og Andreas Maxsø fylder trods alt pænt og clearede glimrende i luftrummet foran Runar Runarssons bur på et stadion, hvor hvert tilkæmpet hjørnespark til hjemmeholdet bliver højlydt applauderet både fra den hårde kerne bag målet og fra de mere stilfærdigt siddende fans på de østjyske lægter på langsiderne.

Det blev en første halvleg uden de vilde målchancer. FC Nordsjælland-spillerne forsøgte sporadisk at sætte spillet med den klejne playmaker Stanislav Lobotka som styrmand, og gæsterne havde vel også flest direkte forsøg på kassen. Horsens var så til gengæld tættest på, da midterforsvareren Mathias Nielsen for snuden af Kim Aabech sendte et frispark lige over tværribben.

Lasse Kryger er her ude på en mindre flyvetur. Foto: Michael Drost-Hansen
Lasse Kryger er her ude på en mindre flyvetur. Foto: Michael Drost-Hansen
 

Største drama i de første 45 minutter indtraf, da Conor O’Brien og Runar Runarsson stødte hårdt sammen (i jagten på en høj, høj bold ind i feltet), og FCN-keeperen måtte groggy opgive at spille videre, mens han lidende tog sig til maveregionen og måske skal have et bar bøjede ribben til at vokse på plads i de nærmeste dage.

Det var fem minutter før pausen, og gæsterne måtte skifte keeperen ud og sætte den blot 20-årige låne-svend fra Ajax, Indy Groothuizen på kassen. Hollænderen red stormen af i de resterende minutter inklusiv fire minutters overtid.

Forinden havde Horsens-målmanden Nicklas Dannevang spottet, at venstre back’en Frederik Møller skulle have assistance efter en i dén grad tabt løbeduel med fart-fænomenet Ernest Asante, og den jyske målmand nåede lige akkurat at få sendt kuglen i retning mod Juelsminde.

Der kom mere fut i løjerne efter pausen. Begge mandskaber lurede på en opkonvertering med tre point, men de vilde chancer blev det ikke til, fordi dårlige indlæg og blokkede indspil bremsede et hav af tilløb lige inden, det blev rigtigt farligt.

Nicklas Dannevang måtte rive en fantom-redning ud af ærmet efter klumpspil oven på et FCN-hjørnespark, og Horsens-keeperen fik lige akkurat med en spændt underarm ekspederet et Pascal Gregor skud/indlæg ud af farezonen. I den modsatte ende forsøgte Kjartan Finnbogason sig med et ekvilibristisk forsøg på saksespark, der vakte en vis jubel blandt de blot 1528 tilskuere.

Da var såvel Peter Sørensen som Colin Todd væk fra valpladsen – næppe på grund af risiko for trafikalt kaos uden fra arenaen…

Foto: Michael Drost-Hansen
Foto: Michael Drost-Hansen

Foto: Michael Drost-Hansen
Foto: Michael Drost-Hansen

FCK-profil før Brugge-brag: Vi mangler tempo

FCK reddet til sidst: Se supermålene her

FIFA 17: Kan du gætte hvem der er Superligaens bedste?

Det sagde Bendtner for ti år siden: Interviewet han (ikke) fortryder

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.