Annonce:
Annonce:

Ekstatisk Bo H: Vi står med pokalen!

AC Horsens reddede søndag Superliga-livet, og nu vil Den Gule Fare bygge på frem mod næste sæson

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AC Horsens

HJØRRING (Ekstra Bladet): Det holdt hårdt for AC Horsens søndag eftermiddag i Hjørring, og attituden hos østjydernes direktør, Kristian Nielsen, var heller ikke til at tage fejl af.

Han drog et lettelsens suk og pustede ud, til der ikke var mere luft tilbage i lungerne. Først da var den nerveflossede direktør klar til at sætte ord på vigtigheden af, at redningen blev en realitet efter 3-1 sejren over et heroisk kæmpende Vendsyssel-hold.

- Puha, det var en tand for spændende, og Vendsyssel var med helt til det sidste. Nu handler det om at bygge på vores organisation både på og uden for banen i Horsens.

- Selv om målsætningen næppe bliver anderledes næste sæson, vil jeg meget gerne undgå at skulle ud i de her kampe igen, sagde en lettet Kristian Nielsen, inden han fik et dunk på ryggen af en iskold Mikkel Qvist, der tørt konstaterede:

Annonce:

- Jeg sagde jo, der ikke var nogen grund til at være nervøs, chef.

En glad Bo Henriksen fejrer overlevelsen med supporterne. Foto: René Schütze
En glad Bo Henriksen fejrer overlevelsen med supporterne. Foto: René Schütze

Det var der nu for AC Horsens, der ikke kom frem til noget som helst i første halvleg. Men efter pausen blev en hel sæson med Superliga-bold i benene og intet mindre end et drømmemål udslagsgivende for Den Gule Fare.

Sådan lød forklaringen i hvert fald fra manager Bo Henriksen:

- Jeg tænkte, det var løgn, da Mikkel Jespersen fyrede udligningen ind i det fjerne hjørne. Det var et ‘one in a lifetime-træf’, han fik på, og efter den scoring begyndte kampen at tippe vores vej, sagde Bo Henriksen, der naturligvis var lykkelig over, redningen kom i hus, selv om det holdt hårdere end slutcifret antyder.

- Vi balancerede da på kanten af katastrofen, men jeg synes, vi var bedst i anden halvleg, da vi fik trykket dem i bund og fandt vores niveau. Nu står vi her og har reddet os en ny sæson i Superligaen.

Annonce:

- Det er vores pokal. Så kan det godt være, FCK har de to rigtige pokaler, men jeg er sindssygt godt tilfreds med udfaldet af denne sæson, lød det fra Bo Henriksen, mens han knappede en lunken Tuborg op.

Bo Henriksen og co. bliver i Superligaen. Foto: René Schütze
Bo Henriksen og co. bliver i Superligaen. Foto: René Schütze

- Den er sgu desværre ikke kold nok, men det må gå an, indtil vi kommer til Horsens. Så skal drengene have lov til at fejre det her, mens jeg nok også snupper nogle enkelte.

Den store Horsens-helt, Mikkel Jespersen, spillede sandt for dyden ikke nogen stor kamp lige frem til det 50. minut, men betød ikke det fjerneste for backen efter redningen:

- Det er måske min ringeste første halvleg i klubben, men det tager jeg gerne med, når jeg efter karrieren kommer til at huske tilbage på denne kamp.

- Den følelse af forløsning, der gik gennem kroppen på mig ved scoringen, den er ubeskrivelig, for vi havde haft umådeligt svært ved at åbne op for Vendsyssel. Men jeg vidste, da bolden gik ind, at vi stod med gode muligheder for at trække det længste strå, lød fra den glade målscorer.

Annonce:

I sidste ende var det fortjent, at Horsens trak ‘et længere strå’ end Vendsyssel, og Bo Henriksen er enig med sin direktør om ambitionerne for den kommende Superliga-sæson.

- Vi skal blive bedre hele vejen rundt. Spillere, trænere og ledere. Jeg har en forhåbning om, at vi har et stærkere hold i den kommende sæson end det, vi havde i år, men jeg kan ikke forestille mig, det ikke bliver en kamp for at undgå nedrykning igen. Nu skal vi fejre, vi snød døden i år, og så begynder den ny sæson i morgen.

Var helt på spanden: Kongekasse sikrer Superliga-billet

Daniel Wass holder dør åben for sommerskifte

Jan Bech: 2013 var en nærdødsoplevelse i Brøndby

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: