Første triumf siden september: Viborg vinder jysk opgør

AC Horsens er ved at smide sin gode Superliga-start på gulvet, og lørdag hjalp man Viborg ud af stimen uden sejre

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AC Horsens

HORSENS (Ekstra Bladet): Viborg fik langt om længe vendt den triste Superliga-stime, da Johnny Mølbys mandskab holdt stand mod et Horsens-hold, der lørdag vågnede alt for sent til dåd.

Det kriseramte Viborg-mandskab, der ikke havde vundet siden midt i september på Brøndby Stadion, mødte op med en tilsyneladende renvasket tavle i Horsens.

For på trods af megen modgang for de grønblusede viborgensere de seneste måneder, var det umuligt at spotte krisestemningen. Udeholdet sad fuldstændig på et kastreret Horsens-hold, der virkede sløve og uden mod til at angribe.

Det var ikke med flot, poleret spil, Viborg trykkede hjemmeholdet under det brun-grønne ‘græstæppe’. Men Johnny Mølbys mandskab udviste vilje og aggressivitet i hver aktion. Også selv om begge hold lavede mange fejl.

Serge Deble, Christian Sivebæk og Søren Reese havde alle advaret Horsens-forsvaret med hver deres nærgående forsøg, inden der var spillet 20 minutter.

Men efter 21 minutter gik den ikke længere for Horsens, der godt kunne have brugt noget af cheftræner Bo Henriksens energi inden for kridtstregerne. Et langt indkast blev ikke clearet, og så halvflugtede Serge Deble den fortjente føring ind.

Efter scoringen vågnede hjemmeholdet en smule og begyndte i det mindste at slås for sagen, men Viborg, og særligt energibundet Aleksandar Stankov, gav bare igen af samme skuffe.

Selvsamme Stankov var tæt på at fordoble føringen sidst i første halvleg, da han mellem venner og fjender fik prikket et indlæg mod mål, men Nicklas Dannevang tvang en fremragende refleksredning ud af de korte ærmer.

Kreativiteten manglede i svær grad for De Gule denne lørdag, og der skulle gå 44 minutter, før den første rigtige chance bød sig. Det var en ellers usynlig Kim Aabech, der sendte en af sine velkendte, curlede afslutninger af sted mod det lange hjørne. Peter Friis havde dog på en eller anden måde formået at holde sig varm og tog flot fra i fuld længde.

 Sivebæk brager Viborg tæt på tiltrængt sejr:

Det lykkedes ikke Bo Henriksen at vække sit mandskab i pausen, og Viborg gik gik ind til anden halvleg med samme mentalitet som ved kampstart. Det samme gjorde Horsens, hvilket betød, at hjemmeholdet halsede efter i hver evig eneste nærkamp.

Det kostede et hav af små forseelser, og efter 53 minutter blev det dyrt for Horsens, da Christian Sivebæk sendte et smukt eksekveret frispark over muren og via indersiden af stolpen ind i nettet.

De 1.044 mennesker, der havde forvildet sig på Horsens Stadion i stedet for at se El Clasico i sofaen med et varmt glas gløgg, fik i det mindste denne perle at lune sig på - omend scoringen tilfaldt gæsterne.

Bo Henriksen reagerede prompte på 2-0 scoringen og skiftede sin sløje centrale midtbane, Jonas Gemmer og Delphin Tshiembe. Det gav værterne mere dynamik, samtidig med at Viborg trak sig tilbage for at forsvare sejren hjem.

Hallur Hansson skabte fornyet spænding med en reducering på et bragende langskud med godt et kvarter igen, og hjemmeholdet pressede på for en udligning i slutfasen.

Det blev dog lige ved og næsten for AC Horsens, som alt for sent vågnede af sit vinterhi og nu må sande, at man er ved at smide mesterskabsslutspillet på gulvet.

Sur Silkeborg-spiller: Derfor drillede jeg 'van der Fart'

Se det her: Topkamp slutter med dobbelt rødt og uhyggelige scener

Deble-scoring sender Viborg foran i Horsens:

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind