Kjartan Finnbogason forlader AC Horsens

Kjartan Finnbogason og AC Horsens forlænger ikke kontrakten, og dermed forlader den islandske angriber Den Gule Fare efter denne sæson. Han har været klubbens topscorer de seneste fire sæsoner

AC Horsens har fire kampe tilbage i denne sæson, og det bliver også de sidste fire kampe i den gule trøje for Kjartan Finnbogason. Den islandske angriber har kontraktudløb i AC Horsens 30. juni, og aftalen bliver ikke forlænget.

31-årige Kjartan Finnbogason kom til AC Horsens fra KR Reykjavik i 2014, og hvor han aktuelt er delt topscorer med Simon Okosun og Jonas Thorsen, blev han i sidste sæson topscorer i ensom majestæt med ti mål. I sæsonen 2015/2016 blev han ligatopscorer i 1. division.

Så det er en mand med mål i støvlerne, der nu siger farvel til AC Horsens.

- Jeg kan godt bekræfte, at Kjartan og AC Horsens går hver til sit efter denne sæson. Det sker i største respekt for hinanden, og de skilles på god fod. Kjartan har været rigtig glad for at være i AC Horsens, men nu er det tid til en ny udfordring. Begge parter er enige om, at det er det, der skal ske, siger angriberens agent, Olafur Gardarsson, til tipsbladet.dk.

Er det helt udelukket, at kontrakten med AC Horsens forlænges?

- Ja, det vil jeg sige.

Angriberen stopper i Horsens. Foto:
Angriberen stopper i Horsens. Foto:

Dermed skal Kjartan Finnbogason finde en ny klub, og islændingen behøver ikke nødvendigvis flytte langt væk. Der er således flere interesserede klubber i Danmark, og de frister Horsens-topscoreren.

- Kjartan har nydt at være i Danmark, og det er bestemt muligt, at han bliver. Der har længe været interesse fra danske klubber, og han har også modtaget konkrete tilbud, som han har sagt nej til. Det kan sagtens være, at vi finder en ny dansk klub til Kjartan, men der er også andre muligheder - blandt andet i England, siger Olafur Gardarsson.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger har Randers FC tidligere givet Kjartan Finnbogasson et konkret tilbud, men det er ikke sikkert, kronjyderne vender tilbage i denne omgang.

Kjartan Finnbogasson har scoret seks mål i Superligaen for AC Horsens i denne sæson, og selv om det altså gør ham til delt topscorer i klubben, er det isoleret set ikke et imponerende antal.

- Han kunne godt have scoret flere mål, men han spiller på et hold, der har det svært i næsten alle kampe. I den forbindelse må man bare anerkende det arbejde, Bo Henriksen har udført. At AC Horsens kom med i mesterskabsspillet er en fantastisk præstation, og jeg synes, Kjartan har haft en vigtig rolle. Men han kunne som sagt godt have scoret lidt mere end seks mål på nuværende tidspunkt, siger agenten.

Nu fokuserer Kjartan Finnbogason på at slutte godt af i AC Horsens, og derefter skal han finde en ny klub. Sommeren byder dog også på et andet stort mål for angriberen.

- Det er alle spilleres drøm at komme til VM, og jeg vil tro, at Kjartan har en god chance. Det afhænger af, hvor mange angribere Island udtager. Kjartan har været inde omkring landsholdet på det seneste, og han står med gode kort på hånden. Kollbein Sigthorsson er skadet og kommer næppe med, og jeg ser Kjartan som en fin afløser for ham. De minder meget om hinanden som spillere, lyder det fra Olafur Gardarsson.

Kjartan Finnbogason og AC Horsens møder AaB på hjemmebane i aften.

Danmark skal spille begge hjemmekampe i Nations League i Aarhus. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold Landsholdet dropper Parken til efteråret

Hamilton til fest med Riahnna på Barbados. Splash News/ All Over Press Formel 1 Superstjerne frygter smukke damer: Jeg har ingen chance for at vinde

Et brølende stærkt Arsenal-mandskab inden Europa Cup-finalen mod Zaragoza i 1995: John Hartson, Tony Adams, Martin Keown, Paul Merson, David Seaman og Andy Linighan i bageste række. Forrest Ray Parlour, Nigel Winterburn, Ian Wright, Stefan Schwarz og Lee Dixon. Foto: All Over Press Sport og Spil Arsenal-legenden: Drak tequila og champagne til jeg væltede over tre borde

Alexander Sørloth og kæresten Lena Selnes bor i en lejlighed lige ved Themsen. Foro: Nina E. Rangoy/VG. Sport og Spil Forlod Superligaen for rekordbeløb: Her er Sørloth og kærestens nye luksusliv

0 kommentarer
Vis kommentarer