Kongehandel i Horsens: Er han Superligaens scoop?

Den kæmpestore midtbanespiller Simon Okosun har taget Horsens med storm

HORSENS (Ekstra Bladet): AC Horsens har fået en decideret drømmestart på Superligaen med seks point i to kampe.

Det er over al forventning for den østjyske klub, der sidste sæson flirtede lige vel farligt med nedrykning, men alligevel klarede skærerne mod Vendsyssel.

Netop fra Vendsyssel kommer en af årsagerne til opturen i Horsens. Ayo Simon Okosun har lagt fantastisk fra land, efter han blev hentet til Horsens i sommerpausen.

Denne journalist lægger gerne hovedet på blokken og kalder Simon Okosun for det bedst castede nyindkøb i Superligaen hidtil denne sommer. Han passer ganske simpelt som fod i hose på Bo Henriksens Horsens-hold.

SE ALLE MÅLENE FRA KAMPEN I KLIPPET ØVERST

Okuson har spillet to gode kampe for Horsens i Superligaen - først mod AGF og senest med et mål mod Lyngby. Foto: Ernst van Norde
Okuson har spillet to gode kampe for Horsens i Superligaen - først mod AGF og senest med et mål mod Lyngby. Foto: Ernst van Norde

Den 1,98 meter høje midtbanespiller kommer først på ni ud af ti hovedstødsdueller, hvilket er meget fint, når man satser på lange indkast og andre dødbolde. Den forhenværende Vendsyssel-profil stangede da også føringsmålet ind med sit skaldede hoved mod Lyngby.

- Det er sgu meget sjovt at spille Superliga, og jeg er glad for at komme så godt i gang både med sejre og nu også mål. Jeg er ikke overrasket over at have sat mit på klubben fra start, men jeg er rigtig glad for, det er gået sådan, lød det fra Simon Okosun.

Bo Henriksen er manden, der har hentet den tårnhøje midtbanespiller med de tyske og nigerianske rødder til Horsens. Ud over de åbenlyse, fysiske kvaliteter, ser manageren også andre lys i sit nyindkøb:

- Han er et scoop, og jeg da glad for, det ikke kun er mig, der kan se det. Han passer godt ind i Horsens med sin power og energi, og rent fysisk splitter han jo det hele ad nogle gange. Men knægten kan altså også spille bold. Vi hentede ham både for hans fysik og teknik, som er en del af den lidt nye måde, vi gerne vil gøre tingene på i Horsens, sagde Bo Henriksen.

Med 23-årige Simon Okosun som styrmand har Horsens altså fået det maksimale udbytte ud af sæsonens første to kampe. Det overrasker selv Bo Henriksen:

- Det er uvurderligt at komme så godt i gang. For at være ærlig, havde jeg kalkuleret med seks point i seks kampe og kaldt det en okay start. Nu står vi med seks for to. Det betyder jo ikke, vi kan læne os tilbage, nej vi skal bygge på, mens vi trods alt holder benene på jorden.

Røvfuld i Horsens: To kæmpekoks kostede Lyngby dyrt

Superligastatus: Så stærke er klubberne - og her skal de handle

Kom helt tæt på Brøndbys nye Fisker: Der er en socialist gemt i mig

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt