Superliga-anfører: Folk havde lyst til at slå ihjel

Horsens-anfører, Mathias Nielsen, var meget tilfreds med sit holds udtryk i kampen mod SønderjyskE

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AC Horsens

Det smertelige 3-1-nederlag til Vejle Boldklub i sidste weekend gjorde ondt på Horsens-mandskabets stolthed.

Udtrykket var tamt. Den første halve time i opgøret mod SønderjyskE på hjemmebane lørdag virkede som en pinlig gentagelse.

Horsens-defensiven vaklede! Og bagkæden med Horsens-anfører, Mathias Nielsen, ved roret blev flere gange overrumplet af farlige kontrastød fra Haderslev-krigerne.

Du kan læse alt om kampen her: Saksespark og rødt chok: Top seks-aspiranter delte i uskøn affære

Men Kasper Junkers udligning til 1-1 i 1. halvleg tændte en gnist hos ’Den Gule Fare’, og Horsens-manager, Bo Henriksens, tropper overtog derfra styringen på grønsværen:

- Det første kvarter er vi på bagkant! Hver eneste gang de vandt bolden, sparkede de den ned bag vores forsvar. De stod bare og lossede den væk. Der er rigtig mange, der skyder os i skoene, at vi ikke vil spille bold, men vi var i den grad det eneste hold på banen i dag rent spillemæssigt, indledte Bo Henriksen.

- Vi var bedre på stort set alle parametre, og vi skulle også have vundet den her kamp. Selv da vi blev ti mand, var vi bedre end SønderjyskE, sagde han med henvisning til Sonni Nattestad, der blev udvist med knap et kvarter igen i 2. halvleg.

- I dag kommer vi med power og energi. Vi vinder dueller og andenbolde, men mest af alt tør vi spille fodbold! Vi skulle have scoret to eller tre mål. Vi sandsynliggjorde, at vi kan vinde kampe, og det gjorde vi med bravur i dag, sagde Henriksen, der var en smule frustreret over, at præstationen dog ikke resulterede i en sejr over en direkte konkurrent til Superligaens top seks.

Mathias Nielsen i diskussion med dommer Jørgen Daugbjerg lørdag mod SønderjyskE. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mathias Nielsen i diskussion med dommer Jørgen Daugbjerg lørdag mod SønderjyskE. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mathias Nielsen var også lettet over, at skuffelsen fra forrige weekend blev vasket bort.

- Vi viser god energi i dag. Vi halter lidt i starten i venstre side. Vi var ikke i stand til at afvise simple dybe bolde fra SønderjyskE, og det er irriterende, men udover de to-tre chancer, de fik, havde de ikke meget.

- Vi dominerer dem. Og jeg synes vi spiller en god omgang fodbold, så jeg er tilfreds. Der var en verden til forskel fra sidste uge. Og man kunne virkelig mærke hinanden på banen, og folk havde lyst til at slå ihjel for at forsvare vores eget mål. Vi spillede for at vinde, og det var ikke noget med, vi bare skulle stille os ned og forsvare, lød det fra Mathias Nielsen, der kun var irriteret over det uafgjorte resultat mod en top seks-konkurrent.

SønderjyskE-træner: De dræbte tempoet i kampen
SønderjyskE er nu ubesejret i de sidste fem Superliga-kampe og ligger forud for søndagens opgør placeret i top seks. Men ifølge træner Claus Nørgaard fik Haderslev-mandskabet ikke fulgt op på de gode takter fra forrige weekend med sejren over Vendsyssel.

- Det var en rodet kamp. Vi starter rigtig godt, og kommer foran. Vi får lagt dem under pres og ramt dem på omstillinger. Men som første halvleg skrider frem, er vi ikke konsekvente nok i vores forsvarsspil. Og Horsens får møvet sig længere frem på banen.

- Horsens er et svært hold at spille imod. De har altid en masse indkast og andenbolde, og det dræbte rytmen og tempoet i kampen. De kan være svære at bøvle med. Set ud fra det, er det fair nok med uafgjort, lød det fra Nørgaard.

Slap med historisk karantæne: Rivaler ville have Vejle taberdømt

Snød for åben skærm - nu får Superliga-træner historisk straf

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind