Superliga-bomber er ellevild: 'Det er et fantastisk spørgsmål'

Horsens-spilleren Kjartan Finnbogason ser frem til søndagens kamp mod Lyngby, der kan sikre Horsens en plads i slutspillet. Han er ikke nervøs over kampens betydning

Superligaens grundspil afsluttes søndag eftermiddag, og mange hold har noget på spil. Et af dem er Horsens, som med en sejr i Lyngby kan sikre sig en placering i top 6. 

Kampens betydning betyder dog ikke, at østjyderne gør noget anderledes frem mod kampen, siger topscorer og viceanfører Kjartan Finnbogason.

- Hvis vi lægger for meget fokus på betydningen, eller hvis vi gør for meget anderledes, kan det gå galt. Vi har ikke tabt mange kampe i denne sæson, så vi skal gøre de ting, der har virket så godt i de 25 kampe, siger Kjartan Finnbogason til Tipsbladet.

Situationen er en noget anden end sidste sæson, da Horsens i slutningen måtte spille playoffkampe om at undgå nedrykning. De kampe gavner holdet før den vigtige kamp i Lyngby.

- Der var meget mere på spil. Så vi har erfaring fra det, og så har vi også en erfaren trup med gode spillere som for eksempel Peter Nymann og Lasse Kryger. 

- Jeg elsker at spille under pres, og det synes jeg, at alle fodboldspillere skal. Det er fedt! Det er en pokalfinale for os! Jeg synes, det er meget federe end at spille en kamp om at blive nummer otte eller nummer ni, siger Finnbogason.

Så fedt - så fantastisk
Horsens målsætning er at overleve i Superligaen, og den målsætning kan altså blive opfyldt allerede søndag med to måneder tilbage af sæsonen. Hvad skal resten af Superliga-året i så fald bruges til?

- Det er et fantastisk spørgsmål. Vi har ikke engang snakket om det. Det siger jeg helt ærligt. Vi tager kun den næste kamp. Det er så fedt, og det er så fantastisk.

- Det er kun positivt, men vi er ikke nået til det endnu. Vi har alt at vinde, og sådan har det været hele sæsonen. Ved hvert eneste point har vi jublet, og jeg glæder mig som et lille barn til søndag.

- Vi skal vise, at vi har nosser til at tage til Lyngby, spille klogt og spille for at vinde. Vi vil gerne afgøre det selv, siger Kjartan Finnbogason.

Læs hele interviewet med islændingen og få overblik over sidste runde i Superligaens grundspil i Tipsbladet fredag. Du får Tipsbladet ved at købe Ekstra Bladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/<http://ekstrabladet.dk/ebladet/>.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:

- Stor reportage fra Manchester United-Sevilla

- Interview med Mathias "Zanka" Jørgensen

- Reportage om Ajax Amsterdam

- VM-landet: Belgien

- Champions League-nedlæg

- Carlsens Corner

- Spansk klumme

- Spiltips

- Resultater

Revanche-brag i vente: Sidste års finalister tørner sammen i kvartfinalen
Norge i chok: 20-årig fodboldspiller dør pludselig