Annonce:
Annonce:

Superliga-legende forsøgte dansk retur: Afvist af hjerteklubben

I august forsøgte klublegenden Gilberto Macena at komme tilbage til AC Horsens, men blev skuffet over, at klubben ikke gav ham noget svar. Han er stadig åben for Superligaen, når hans kontrakt udløber om en måned

Gilberto Macena var en profil, da han senest optrådte i Superligaen. Foto: Jens Dresling
Gilberto Macena var en profil, da han senest optrådte i Superligaen. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AC Horsens

Beskeden kunne ikkehave været meget mere klar fra Gilberto Macena for et år siden:

- Når jeg er færdig i Chiangrai i Thailand, kommer jeg tilbage til AC Horsens, sagde han til Horsens Folkeblad.

Om en måned stopper han så i sin thailandske klub, men det er langt fra givet, at alle tiders mest scorende Horsens-spiller vender tilbage til sin hjerteklub. For da han tilbød sig selv til Den Gule Fare i sommer, fik han ikke den behandling, han syntes, han havde fortjent.

Macena genoptrænede efter en langvarig skade, og han var ikke blevet registreret blandt de spilleberettigede spillere i Chiangrai, så han havde en aftale med klubben om, at han frit kunne skifte, hvis nogle ville have ham. Det meldte Horsens bare aldrig tilbage, om den ville.

Annonce:

- Jeg forsøgte faktisk at komme til Horsens i sidste transfervindue, men jeg blev faktisk lidt skuffet over det (manglende svar, red.) på grund af den spiller, jeg har været for klubben i mange år. Det var ikke noget med, at jeg kun tænkte på penge og ville tilbage, fordi jeg var skadet. Jeg var klar til at spille fra oktober og tilbød mig selv til at spille for Horsens. Og de gav ingen tilbagemeldinger, fortæller Gilberto Macena til tipsbladet.dk.

- Jeg har det ikke længere sådan, at jeg så gerne vil tilbage (som han ville i fjor, red.), når de har behandlet mig sådan. Jeg vil også gerne til en klub, hvor de vil have mig, og hvor jeg føler, at de er interesseret i det, jeg har. Jeg kan stadig spille god fodbold, selv om jeg har været gennem en svær skade. Horsens er min hjerteklub, men lige nu er det ikke lige som før alt det, der skete sidste transfervindue.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Da Macena trænede med i Horsens i november 2017, kaldte manager Bo Henriksen ham den næststørste legende i klubben efter kamprekordholder Søren Jochumsen, men umiddelbart rimer brasilianerens 174 centimeter ikke på AC Horsens' taktiske oplæg anno 2018. Så måske giver det god mening, hvis Henriksen ikke kunne bruge ham i sommer.

Det er da også fair nok, mener Macena, men så ville han gerne have haft det at vide.

Annonce:

- Jeg spillede i klubben i omkring seks sæsoner, og jeg har været en af de største profiler, Horsens har haft. Igennem mine år i Asien har jeg altid fået beskeder fra fans om at komme tilbage til Horsens. Det er selvfølgelig dejligt, men jeg blev faktisk meget skuffet. At de ikke svarede tilbage var faktisk værre, end hvis de sagde: 'Gil, vi regner ikke med dig nu, men det kan være, du kan komme tilbage om et eller to år. Du passer ikke til vores spil lige nu'

34-årige Gilberto Macena er fortsat i Thailand, hvor han ifølge eget udsagn har fået et par henvendelser fra andre klubber, men han venter en stund med at træffe en beslutning. Han er dog fortsat åben for et comeback til dansk fodbold og har ikke lukket døren for AC Horsens trods skuffelsen i august.

- At være i Danmark er ligesom, hvis jeg kommer tilbage hjem (til Brasilien, red). Det er et sted, jeg gerne vil spille igen. Nu er jeg 34 og har været gennem en svær skade, og mange klubber tænker måske anderledes, men jeg ved, at jeg har niveauet og er fit igen. Hvis der kommer en klub fra Danmark og er interesseret i mig, vil jeg selvfølgelig se på det, og jeg vil også gerne tilbage til Danmark, siger manden med de 87 mål i den gule trøje.

Foto: Jesper Dall
Foto: Jesper Dall
 

Annonce:

Han har kun spillet tre kampe i år på grund af sin skade, og også 2017 fik han ødelagt på samme konto. Så har han overhovedet stadig niveau til Superligaen?

- Om jeg har niveau til Superligaen, er jeg 100 procent sikker på. Jeg vil hellere vente, til jeg er på banen, før jeg kan sige, om jeg kan gentage den succes, jeg havde sidst. Men jeg vil ikke skuffe nogle, der satser på mig. Det er jeg 100 procent sikker på, siger han.

Du er 34 år, du har haft et par hårde skader, og du har kontraktudløb. For nogle vil det være et oplagt tidspunkt at stoppe karrieren. Har du tænkt på det?

- Jeg har slet ikke tænkt på at stoppe med fodbold. Det kan være, jeg fortsætter i Danmark eller her i Thailand eller i Brasilien. Jeg har faktisk tænkt, at jeg ikke stopper, før jeg er 38. Så jeg prøver at holde mit niveau. Jeg passer på mig selv og er professionel, siger Gilberto Macena.

Annonce:

For et år siden gav han udtryk for, at han gerne ville stoppe karrieren i Horsens, hvor han håbede at runde 100 mål for klubben. Og selv hvis han ikke ender der i denne omgang, kan han nå det endnu.

- Jeg har godt tid. Jeg har jo fire år tilbage, slutter han med et grin.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Henriksen om skuffet legende: Det er ærgerligt for ham og for AC Horsens

I sommer var Gilberto Macena på klubjagt. Han havde aftalt med sin arbejdsgiver, Chiangrai United i Thailand, at han kunne blive løst fra sin kontrakt, hvis han fandt en klub, der ville tilbyde ham en ny. Så Macena prøvede sin gamle flamme, AC Horsens.

Manden med ansvaret for spillerkøb og -salg er manager Bo Henriksen, og han er ikke meget for at dele sin og AC Horsens' opfattelse af forløbet.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

- Han var magisk for AC Horsens og er en kæmpe legende. Hvis han har fået en dårlig oplevelse, er det ærgerlig for ham og AC Horsens, siger Henriksen til tipsbladet.dk.

34-årige Gilberto Macena forlader Chiangrai, når hans kontrakt udløber til nytår, og han er åben for en retur til Superligaen, herunder også Horsens, hvis klubben vil have ham. Men vil den det?

Annonce:

- Det har jeg ingen kommentarer til. Han er en legende i AC Horsens, en kæmpe legende. Han lavede et fantastisk stykke arbejde, mens han var her, og er stadig klubbens største salg til dato. Men personaleanliggender, kontakt med spillere, hvad der er sagt og ikke sagt, holder jeg internt. Jeg skal ikke kaste med knive omkring mig og benægte eller bekræfte noget. Det er noget, jeg tager med mine medarbejdere, mine eventuelt kommende medarbejdere og mine tidligere medarbejdere, siger Bo Henriksen.

I mellemtiden overvejer Macena, der er noteret for 87 mål for Den Gule Fare, sin fremtid. Efter to alvorlige knæskader de to seneste år tager han sig til med at træffe det rette valg.

- På grund af den skade, jeg har haft, har det været lidt stille og roligt med interesse fra klubber, men jeg har hørt fra nogle i Thailand. Vi kigger selvfølgelig allerede på noget til næste år. Jeg ved ikke endnu, det kan være en retur til Danmark, eller at jeg skal fortsætte her lidt mere. Jeg tænker lidt over det hele, siger han.

Gilbert Macena forlod AC Horsens i vinteren 2012.

Fodboldtalent død efter bytur: Ingen aner, hvad der er sket
Brøndby-træner angriber unge danskere: Nu svarer chefen på ALT!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: