Advarer FCM: Sælger de ham, sælger de guldet

Hvis de danske mestre vælger at sælge topscorer Paul Onuachu i det kommende transfervindue, vil det ifølge Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting melde dem ud af guldkampen, hvor FC København i forvejen står med de bedste kort på hånden

FC Midtjylland kan ifølge Stig Tøfting ikke undvære Paul Onuachu i guldkampen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland kan ifølge Stig Tøfting ikke undvære Paul Onuachu i guldkampen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For et år siden solgte FC Midtjylland Alexander Sørloth, men ikke guldet.

På trods af rekordsalget af den hyperfarlige nordmand til Crystal Palace lykkedes det midtjyderne at slå Brøndby i en nervepirrende guldkamp.

Nu er det så FC København, som de danske mestre skal duellere med, og denne gang går det ikke at sælge holdets farligste i januar.

Paul Onuachu sagde efter sejren i Horsens, at det måske var hans sidste kamp i FCM-trøjen og gjorde ikke ligefrem noget for at skjule sin drøm om at komme videre ud i fodbold-Europa.

FC Midtjylland ønsker først at sælge efter sæsonen, men som direktør Claus Steinlein selv noterede, sagde de det samme om Sørloth for et år siden.

Og skulle det ende med et Onuachu-salg, ender mesterskabet i FC København. I hvert fald hvis man skal tro Ekstra Bladets ekspertkommentator Stig Tøfting.

- FC Midtjylland har en bred trup, men jeg kan ikke få øje på, hvem der skulle kunne erstatte Onuachu. Sidste år, da de solgte Sørloth, havde de trods alt stadig Onuachu.

- Mayron George har ikke samme niveau, og selv om FC Midtjylland har scoret mange mål, er der langt fra Onuachu og ned til den næste på listen. Han er deres klart farligste, siger Stig Tøfting om den lange nigerianer, der med sin scoring i Horsens kom op på 11 Superliga-scoringer i denne sæson.

Paul Onuachu har fået nettet til at blafre i denne sæson. 11 gange har nigerianeren ramt plet i Superligaen. Foto: Jens Dresling
Paul Onuachu har fået nettet til at blafre i denne sæson. 11 gange har nigerianeren ramt plet i Superligaen. Foto: Jens Dresling

Awer Mabil, Jakob Poulsen og Marc Dal Hende er de næste midtjyder på listen med fem fuldtræffere.

- Jeg synes, at de sidste år havde afløserne klar, men jeg tror ikke, at de denne gang kan klare de store salg. FC København ser rigtig stærke ud, og de kommer ikke til at sælge nogen, lyder vurderingen fra Tøfting.

Københavnerne går på ferie tre point foran FC Midtjylland, og ud over det forspring har de et på papiret lettere kampprogram i starten af foråret, hvor kun udekampen i Farum på forhånd virker tricky.

- Når grundspillet er ovre, vil det enten være status quo, eller FCK har øget forspringet. Så FC Midtjylland vil virkelig være pressede inden de to indbyrdes kampe i slutspillet.

- Det kan være, at selv to sejre ikke vil være nok for dem. Hvis bare FCK vinder en af de to kampe, bliver det svært for Midtjylland, siger Stig Tøfting og hæfter sig ved, at FCK modsat FCM ikke skal bruge kræfter på pokalturneringen i foråret.

FC København og FC Midtjylland har for længst sat Brøndby af i mesterskabskampen, og klubben fra Vestegnen kan ikke engang vide sig sikre på at komme i mesterskabsslutspillet.

Alexander Zorniger kom igen i fokus efter en Brøndby-kamp. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Alexander Zorniger kom igen i fokus efter en Brøndby-kamp. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Efter fire sejre på stribe tabte Alexander Zornigers mandskab meget skuffende 2-3 hjemme på Brøndby Stadion til oprykkeren Vendsyssel i årets sidste kamp.

Dermed har Brøndby kun tre point ned til OB og Horsens på den forkerte side af stregen.

- Det nederlag var en kæmpe bet, og i forhold til at glippe slutspillet skal man aldrig sige aldrig. Når du kan tabe hjemme til Vendsyssel, kan man ikke sige sig fri for at komme i fare, siger Stig Tøfting.

Efter nederlaget stjal træner Alexander Zorniger igen overskrifterne efter en større meningsudveksling.

Denne gang var det ikke med egne tilhængere, men med forsvarsspilleren Anthony Jung, der måtte lægge ører til Zornigers sandheder efter en svag præstation.

Stig Tøfting er ikke den ømskindede type, der forarges over den slags, men han hæfter sig alligevel ved episoden, som fyldte meget efter hjemmebanefiaskoen.

- Nu har de lige haft en episode med fansene og havde brug for noget ro. Det her kommer til at puste til ilden, og den slags bør man fikse indenfor.

- Men okay, bølgerne kan gå højt, når adrenalinet pumper, og man lige har tabt en kamp, som man burde have vundet uden problemer, siger Ekstra Bladets fodboldkommentator.

Brøndby går på vinterpause på en tredjeplads, men er blevet distanceret med henholdsvis 17 og 14 point af guldbejlerne FC København og FC Midtjylland.

Se også: Skændtes med spiller for åben skærm: Nu forklarer Zorniger

Se også: FCM-stjernens chok-besked: 'Måske min sidste kamp'

Se også: Superliga-spillerne holdt i mørke: Hørte om chok-stop på tv

Kasper Hjulmand skal bruge juleferien til at tænke over fremtiden. Skal han forlænge med FC Nordsjælland eller forlade Farum-klubben? Flere vil gerne have fingrene i den dygtige træner. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Den store trænerkarussel: Han er jaget vildt!

147 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere