Advarer klubber mod eks-Brøndby spiller

David Boysen må kigge mod Norge og Sverige for at få spilletid

David Boysen nåede kun et halvt år i Brøndby inden turen gik til Roda. Foto: Jens Dresling
David Boysen nåede kun et halvt år i Brøndby inden turen gik til Roda. Foto: Jens Dresling

Det er ikke hver dag, at Divisionsforeningen direkte advarer Superliga-klubber mod at skrive kontrakt med en spiller.

Men det er i bund og grund, hvad Superligaens moder-organisation i dag har gjort, da David Boysen blev bragt i spil hos flere klubber.

Fire klubber blev i BT kædet sammen med kantspilleren, der har en fortid i flere danske klubber - Brøndby, Viborg, Lyngby og AB.

- Jeg vil godt bekræfte, at vi i dag har mindet en del Superliga-klubber om reglerne omkring klubskifter, siger direktør Claus Thomsen fra Divisionsforeningen til Ekstra Bladet.

David Boysen har allerede spillet for to klubber i denne sæson - Brøndby og Roda. Han nåede blot at spille én kamp for Brøndby i Europa League inden turen gik til Holland.

I Æresdivisionen har danskeren fået masser af spilletid, men på trods af en kontrakt frem til sommeren 2018 blev Boysen lige før weekenden løst fra sin kontrakt med klubben.

Da han allerede har repræsenteret to klubber i indeværende sæson, så er han blokeret fra at spille for en klub i Superligaen på denne side af sommerferien, selv om han skulle indgå en aftale.

Silkeborg, Sønderjyske, Randers FC og Lyngby blev nævnt blandt de interesserede klubber. Ekstra Bladet har snakket med flere af de berørte klubber, hvor interessen bekræftes, men beskrives som 'sonderinger.'

Det er imidlertid ikke udelukket, at David Boysen kan finde en klub, hvor han er spilleberettiget. I både Norge og Sverige starter en ny sæson om et par måneder. Og der kan David Boysen godt spille, da turneringen i de lande - i modsætning til Holland og Danmark - følger kalenderåret.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Bred Superliga-interesse: Men han må kun spille for Brøndby i foråret

Trods rygter: Brøndby-bomber skal ingen steder

Først dumpede Brøndby ham: Nu er han også færdig i Holland