Afgørende møde om Superligaens fremtid

Allerede fredag kan dommen falde over, hvornår der igen må spilles fodbold på de danske stadioner

Fredag kan blive en skæbnesvanger dag for Superligaen, og måske er der godt nyt på vej. Foto: Jens Dresling
Fredag kan blive en skæbnesvanger dag for Superligaen, og måske er der godt nyt på vej. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Der er måske håb forude for mange hungrende fans af Superligaen.

Fredag sætter kulturminister Joy Mogensen sig nemlig sammen med Dansk Idrætsforbund, Divisionsforeningen, Spillerforeningen og DBU for at diskutere, hvordan Superligaen kan blive færdigspillet.

Hos DIF håber man på, at Superligaen snart kan sparkes i gang igen. Det fortæller DIF's bestyrelsesformand, Niels Nygaard, til Ekstra Bladet.

- Vi går ind til mødet med en forventning om, at Divisionsforeningen og DBU kan finde nogle ordentlige retningslinjer, og hvis de kan afstemmes med både sundhedsmyndighederne og regeringen, så synes vi, det er vigtigt, at de kommer i gang med at spille hurtigst muligt, siger Niels Nygaard.

DIF's bestyrelsesformand, Niels Nygaard, håber og tror på, at man fredag kan finde en løsning. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
DIF's bestyrelsesformand, Niels Nygaard, håber og tror på, at man fredag kan finde en løsning. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Mulig afklaring fredag
Mødet fredag vil måske blive med positivt nyt, og selvom det endnu er for tidligt at sige, hvornår der bliver fastlagt en endegyldig dato for en genåbning af Superligaen, så er Niels Nygaard positivt indstillet og håber på, at der fredag vil komme en yderligere afklaring.

- Jeg vil helst ikke vurdere endnu, om der kommer en konkret dato i morgen (fredag, red.). Vi mødes i morgen med henblik på at forsøge at finde en løsning.

- Hoveddagsordenen er jo at få Superligaen i gang igen, fordi det er der et meget stort ønske om fra klubberne og fra Divisionsforeningens side. Og tilsvarende er der også en stor del af befolkningen som savner at se Superliga-kampe igen på tv, så der er mange ting, der taler for, at det vil være rigtig godt at komme i gang igen, lyder de optimistiske ord fra Niels Nygaard.

Tror på løsning
Også Divisionsforeningen er positivt indstillet over for det kommende møde. Det fortæller Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ekstra Bladet.

- Først og fremmest er vi jo rigtig glade for, at kulturministeren har startet dialogen op med os og med alle mulige andre på idræts- og kulturområdet. Vi havde et opstartsmøde i dag, og det synes vi jo er super positivt, at kulturministeren sætter det i gang på den måde, siger Claus Thomsen og uddyber:

- Vores forventninger er jo nok, at vi får en rigtig god snak, og så er der nogle forhandlinger i næste fase af åbningen, der kører. Vi skal nok have en plan, men vi er pressede på tid, og det er jo ingen hemmelighed, lyder det fra Claus Thomsen, der trods alt er optimistisk forud for det afgørende møde.

En ting er dog sikkert allerede nu. Inden 25. maj skal man have en plan klar for, hvornår Superligaen kan begynde igen.

Det har UEFA fastlagt tidligere på ugen. Claus Thomsen forsikrer dog, at Divisionsforeningen har en plan klar inden da.

Dermed kan vi måske snart begynde at drømme om Superliga-bold på de danske stadioner igen.

Medie: UEFA giver europæiske ligaer deadline

- Så er fodbold i min optik udelukket

Divisionsforeningen om Superliga-start: - Vi må godt

Ny plan Superliga-plan: Drømmescenariet droppet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind