AGF-chef: 'OB bliver arrogante - og det straffede vi'

En udnyttelsesprocent på 100 sikrede AGF adgang til næste opgave i Europa Playoff, da man straffede OB’s svaghed

ODENSE (Ekstra Bladet): - Man behøver ikke altid være det bedste hold for at vinde fodboldkampe.

Sådan lød den ærlige konstatering fra AGF’s ukronede konge på midtbanen, Jens Stage, efter aarhusianerne havde sendt OB på tidlig sommerferie og sikret den videre kurs mod Europa, der nu går over Haderslev.

Jens Stage havde helt ret. 

AGF havde tre skud inden for målrammen i Odense, og de gik alle ind bag Sten Grytebust. Det er også et tegn på klasse - særligt når man i den anden ende så, hvordan fynboerne baksede for at skabe det fjerneste, selv om man nærmest spillede power play mod gæsterne.

 - Jeg kan ikke argumentere imod, at effektiviteten var afgørende mod OB. Men jeg kan også med god ret fremlægge, at vores mentalitet og taktiske tilgang var vigtige nøgler, lød det fra cheftræner David Nielsen, der mente, at hans spillere havde løst opgaven mod fynboerne til perfektion.

- Vi vidste, OB er gode på bolden. Vi vidste også, at OB nogle gange bliver arrogante og glemmer at forsvare på dødbold og omstillinger, hvis de føler sig komfortable på bolden. Det, synes jeg, vi straffede, og så kan det godt være, de havde kuglen 70 procent af tiden, men vi vandt to gange 3-2.

AGF's Jakob Andersen scorer til 2-3, der blev kampens endelige resultat. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
AGF's Jakob Andersen scorer til 2-3, der blev kampens endelige resultat. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

De kommende dobbeltopgør mod SønderjyskE bliver en helt anden opgave for AGF, der efter alt at dømme kommer til at få bolden langt mere end i opgørende mod OB.

- Det kan vel næsten ikke lade sig gøre andet, eftersom vi ikke rørte bolden i dag (søndag, red.), grinede Jens Stage, inden han slog over i en mere seriøs tone.

- SønderjyskE er en helt anden størrelse, og de spiller altid på en måde, så det bliver pisse irriterende for modstanderen. Det bliver to tætte kampe, sagde Jens Stage.

AGF vandt dramaet i Odense uden skadede Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Kasper Junker og ikke mindst Tobias Sana. Og selv om der ikke er opmuntrende nyt fra David Nielsen på skadesfronten, så påtager AGF-chefen sig gerne favoritrollen mod SønderjyskE.

- Nu har jeg ikke brugt krudt på SønderjyskE overhovedet, men i AGF påtager vi os altid gerne favoritrollen. Det gør vi også, selv om jeg tvivler stærkt på, at vi får nogen tilbage fra skader. Men vi har bevist, vi kan vinde kampe på alle mulige måder dette forår, og det er jeg sikker på, vi kan blive ved med. 

AGF møder SønderjyskE hjemme i Aarhus lørdag kl. 16.00. Returopgøret spilles i Haderslev tre dage senere.

OB Vild AGF-jubel i Odense

AGF AGF blæser til angreb: Var helt ude i tovene

5 kommentarer
Vis kommentarer